EUPV urgeix a l’execució d’un pla que protegisca a El Cabanyal sense especulació urbanística

Rosa Albert: “L’agressió continuada durant anys contra el Cabanyal ha de revertir-se amb urgència recuperant l’espai per als veïns i veïnes” 
  

Després de conèixer-se els detalls del Nou Pla Especial de El Cabanyal presentat per la regidoria d’Urbanisme, la coordinadora d’EUPV a València, Rosa Albert, ha destacat que aquest projecte arriba tard i amb interessos electoralistes, i ha urgit al govern municipal a posar solució a una situació que havia d’haver-se abordat amb prioritat absoluta des de l’inici de la present legislatura, complint amb els compromisos amb els veïns i veïnes. Així mateix, s’ha referit a la necessitat d’afrontar immediatament la revitalització social del barri, amb major presència administrativa i des dels serveis socials per a assegurar la recuperació dels carrers per part de la ciutadania.

“Al nostre parer, el Pla presentat és un pla estéril perquè no s’hi especifica com es recuperarà el barri amb rehabilitacions. Cap de les actuacions previstes s’hi desenvolupa en la zona més degradada del barri”, ha declarado Rosa Albert, qui ha posat l’èmfasi en la necessitat de desbloquejar un pla que deuria proteger el barri i el seu entorn da davant l’amenaça de l’especulació urbanística.

“Des d’ Esquerra Unida —ha dit la coordinadora en la ciutat— sempre hem defensat que es prioritze en la rehabilitació enfront de la nova construcció,  i a més si tenim en compte que al barri hi ha centenars d’habitatges buits, alguns d’ells de propietat municipal. Per açò ha de replantejar-se l’hotel de 15 altures, ja que amb aquest, juntament amb el projectat en la Marina i  tot el que s’està plantejant al voltant de  les universitats s’aprofundeix encara més, si això és posible, en un urbanisme especulatiu que pot desplaçar a les persones en situació més vulnerable. A tot açò cal afegir l’afecció paisagística que suposa no només aquesta altura sinó les previstes en el pla i que actuaran com una tanca davant el mar”.

Rosa Albert ha destacat la importància de “actuar mantenint i preservant la identitat del barri i amb la idea global d’una façana marítima que abaste tot el litoral del terme municipal i que faça possible que València visca de cara al mar i no al contrari”.

Per a la coordinadora d’EUPV a València, la prioritat ha de ser de nou la protecció del barri, tal com ha defensat sempre l’organització d’esquerres així com el moviment associatiu del Cabanyal, i que sense perjudici que aquesta protecció es porte endavant abans de la fi de la legislatura, aquesta se centre en la rehabilitació, els habitatges públics i l’absència d’especulació.

Tal com ha recordat Rosa Albert, “València és una ciutat que ha crescut d’esquena al mar, suposant l’oblit històric dels poblats marítims i donant lloc a la manca d’equipaments, la degradació del patrimoni mediambiental i històric, i a la submissió del seu desenvolupament als capritxos d’interessos particulars. L’agressió continuada durant anys contra El Cabanyal ha de revertir-se amb urgència recuperant aquest espai per al conjunt de la ciutadania, dotant a veïns i veïnes de les infraestructures necessàries per a aconseguir el nivell de vida que els correspon”.

Revitalització del barri

Rosa Albert ha reafirmat a més l’aposta de la seua organització per inversions en dotacions i mitjans perquè el barri puga tenir una vida digna. En aqueix sentit ha assenyalat a més una de les grans preocupacions dels veïns i veïnes, com és la convivència. “Cal recuperar els carrers amb una major proximitat de l’administració municipal, mitjançant dinamització juvenil i cultural, inversió en serveis públics de proximitat, serveis socials i participació ciutadana. Entenem que si no hi ha modificació ni rectificació s’haurà perdut una nova oportunitat per a El Cabanyal” ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button