EUPV aposta pel transport públic com a pilar de la mobilitat sostenible

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha presentat en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, les propostes de la seua formació en matèria de mobilitat per a la ciutat de València. “Volem una ciutat amable per a les persones i sostenible en el seu desenvolupament mediambiental i açò passa per apostar per zones per als vianants i un servei de transport públic eficaç i modern”, ha declarat.

Rosa Albert ha explicat que les propostes d’Esquerra Unida en aquesta matèria parteixen d’una concepció global i transversal de la mobilitat. “Global perquè hem de pensar no solament en els barris de la la ciutat sinó també en la seua àrea metropolitana, i transversal perquè amb un pla adequat de mobilitat i un transport modern no solament potenciem l’ús i gaudi de la ciutat per les seues veïnes i veïns sinó que a més contribuïm a un desenvolupament sostenible”, ha manifestat.

La coordinadora d’EUPV en la ciutat ha destacat que és vital “reivindicar que l’espai públic siga ocupat per vianants desplaçant el vehicle particular privat”. En aqueix sentit, ha repassat diverses qüestions relacionades amb el transport públic, el carril bici o la peatonalització i accessibilitat.

Transport públic

La dirigent d’esquerres ha posat l’accent en la necessitat d’un programa contracte amb l’Estat, com tenen altres grans ciutats, però també amb la Generalitat per a poder oferir un servei adequat i modern per a València i la seua àrea metropolitana. Per a Albert, la ciutat de València com Cap i Casal atrau a un gan nombre de persones de l’àrea metropolitana a les quals hem de facilitar-li l’accés a través del transport públic. “Així doncs, el servei de transport públic ha d’adequar-se a aquest estatus si volem potenciar-ho enfront del transport privat . Per açò hem d’aprofitar la sintonia política de les tres administracions per a reclamar més inversions en matèria de transport, ha incidit.

Pel que fa a l’EMT, la responsable de la coalició d’esquerres ha assenyalat la necessitat de renovar la flota d’autobusos de l’empresa pública així com modificar la política de preus. A més, ha remarcat la importància d’unes freqüències de pas ajustades on el temps d’espera siga el mínim possible i que estiguen coordinades. Albert ha reclamat també que el servei nocturn de l’EMT s’amplie i que es reduïsquen les freqüències de pas, també en aquesta franja horària. “Si volem canviar la percepció de la ciutadania i que aquesta aposte decididament pel transport públic cal garantir unes freqüències de pas raonables i un servei nocturn més àgil, les freqüències de 40 minuts són una invitació a no usar aquest transport. Aquesta millora de la freqüència no ha de fer-se a costa de les conductores i conductors sotmesos ja a una pressió alta. Per tant, caldrà replantejar-se la política de recursos humans, per tal que les conseqüencies no siguen unes pitjors condicions laborals”, ha asseverat.

Carril bici, municipalització de serveis i accessibilitat

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha incidit a més en la importància de promoure i facilitar el transport públic amb bicicleta. En aqueix sentit, ha recordat algunes de les reivindicacions que ve manifestant la seua formació respecte al carril bici.

“L’aposta pels carrils bici com a model de canvi cap a una mobilitat sostenible ha d’anar acompanyada d’un pla de millora i manteniment dels mateixos que garantisca la seguretat de ciclistes i vianants. A més —ha dit— desenvolupar carril bici per tota la ciutat sense crear aparcament en als afores o mesures dissuasòries per als cotxes, provoca el que està passant ja, col·lapse de vehicles en eliminar carrils”. Albert ha parlat a més de la necessitat de “completar, mantenir i donar coherència connectant els trams i facilitant l’ús d’una xarxa de carril bici que continua en mal estat en barris i pedanies”.

Així mateix, ha reiterat l’aposta d’EUPV per la municipalización de Valenbisi així com com de tot tipus d’activitat relacionada amb el lloguer de vehicles no contaminants, ja siga bicicletes o patinets i ha reclamat la publicació de l’ordenança de mobilitat. “Aquestes activitats han de ser compatibles amb els interessos de les persones usuàries i no amb uns beneficis merament empresarials. Cal que l’Ajuntament pose ordre ja amb l’ordenança de mobilitat”, ha dit.

Respecte a l’accessibilitat, ha destacat la importància de la creació d’una ruta accessible per la ciutat. “Continuen existint moltes barreres invisibles que impedeixen a la ciutadania amb problemes de mobilitat desenvolupar la seua vida amb normalitat”, ha afegit.

Finalment Rosa Albert ha reiterat l’aposta decidida de la seua formació per la cogestió municipal, per açò ha avançat que Esquerra Unida traslladarà aquestes propostes a agents socials i veïnals per a la seua discussió i millora de cara a incloure-les en el pròxim programa electoral. “Som una força política amb vocació de transformació social i volem presentar unes propostes que transformen realment la ciutat i açò es fa comptant amb la participació i complicitat de tota la societat”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button