EUPV València reclama al govern municipal que s’ocupe de la poda i jardineria en els barris perifèrics

Rosa Albert: “No només és una qüestió estètica sinó també de seguretat ciutadana”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat l’estat d’abandó de l’arbrat i les zones enjardinades de la ciutat de València, especialment en barris perifèrics: “És una realitat que la ciutat està descurada en matèria de poda i jardineria i es fa més evident com més ens allunyem del centre. N’hi ha prou amb fer-se un volt per Vara de Quart, la Fontsanta o Malilla per a comprovar la situació d’abandó que en ocasions es converteix un potencial perill per a la seguretat ciutadana”, ha declarat Rosa Albert. “Aquesta situació s’està tornant estructural, des del centre de la ciutat fins a les zones perifèriques”, ha prosseguit la coordinadora d’EUPV a València, “per això li proposem al govern de la Nau que es decidisca per la remunicipalització d’aquest servei i, mentre, que exigisca el compliment estricte dels plecs per part de les contractes actuals sancionant o resolent si fóra oportú”.

Per a Albert, la reducció al mínim dels recursos destinats per part de les empreses privades que presten el servei, tant respecte als treballadors i treballadores com als mitjans tècnics, estan fent evident la deficiència del servei prestat i ha posat com a exemple, l’entorn del nou parc de Malilla el carrer dels Gremis en el polígon de Vara de Quart o la zona del complex educatiu Misericòrdia, en la Fontsanta. Ací a més es fa més evident perquè, mentre el terme de València està abandonat, el corresponent a la part de Xirivella està perfectament podat. “Escocells desbordats de brossa i la falta de poda són la nota comuna en molts barris de València com els assenyalats anteriorment. Però, en la zona de la Misericòrdia, a la falta de poda cal afegir l’estretor de les voreres, la qual cosa augmenta el risc d’accidents i més ara que comença el curs escolar”, ha declarat.

La dirigent d’esquerres ha recordat que un dels motius que en el passat mes de juny van portar a la vaga al col·lectiu de treballadores i treballadors de la poda i jardineria va ser la possibilitat d’eliminar els convenis d’arborista-podador, especialització necessària per a la prevenció, i ha demanat a l’equip de govern un canvi en aquesta matèria. “La ciutat ha d’adaptar-se al canvi climàtic i en qüestions de jardineria passa per implementar una política de prevenció i un manteniment adequat i açò s’aconsegueix amb uns professionals formats i amb unes condicions laborals dignes”, ha manifestat.

Percepció ciutadana respecte a neteja i manteniment

Aquesta situació, ha afegit Rosa Albert, “augmenta la percepció entre els veïnat que és aquest servei , directament, no es presta, donant una imatge de ciutat abandonada i bruta”. Cal recordar que, com es va fer públic recentment, el nivell de satisfacció dels valencians i les valencianes respecte a la neteja viària és el més baix de tots els serveis municipals.

A més, tal com ha incidit la coordinadora d’EUPV a València, es tracta d’un problema que afecta a la major part dels barris, fins i tot en el centre de la ciutat, on zones com Velluters, a sol 300 metres de la plaça de l’Ajuntament de València, s’acumulen els enderrocs, restes de fogueres i xeringues en els parcs.

“Esperem que el govern municipal atenga per fi i amb urgència les peticions de les associacions veïnals i deixe de mirar cap a un altre costat amb solucions irracionals o que simplement es plantegen per a no afrontar la realitat. Des d’Esquerra Unida— ha insistit Rosa Albert— sempre hem defensat que aquests serveis han de dur-se a terme directament des de l’administració pública, de manera que es garantiria la correcta prestació del servei de cara als veïns i veïnes, així com la generació de més llocs de treball i en millors condicions laborals”.

Show More

Related Articles

Back to top button