EUPV lamenta que l’Escola del carrer Diputada Clara Campoamor no estiga en funcionament aquest curs escolar

Rosa Albert: “El govern de la Nau no ha abordat amb valentia l’oferta educativa pública en el tram de 0 a 3 anys”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que a punt d’acabar aquesta legislatura el govern de la Nau no haja sigut capaç de donar una solució a les infraestructures educatives pendents per al tram de 0-3 anys a València. Rosa Albert ha fet aquestes declaracions a partir de l’informe que el Servei d’Educació de l’Ajuntament ha remès a la seua formació en resposta a unes preguntes formulades per EUPV. “ Ens preocupa que el Departament d’Educació no puga posar una data concreta per a l’engegada d’aquesta infraestructura educativa. Seria lamentable que patira més ajornaments”, ha declarat.

Tal com ha assenyalat Rosa Albert, “és cridaner que no haja sigut fins a aquest mateix any 2018 quan el govern municipal ha adjudicat el reajustament del projecte, després de prop de tres anys sense haver fet res, i que haja sigut a més, mitjançant resolució d’alcaldia. Sembla que ara arriben les presses després de tres anys de passivitat total, la qual cosa fa pensar que a aquest govern municipal li mouen més els propòsits electorals que els interessos dels veïns i veïnes en qüestions com l’educació infantil pública” ha lamentat la coordinadora d’Esquerra Unida a València.

Rosa Albert ha explicat que l’Escola Infantil del carrer Diputada Clara Campoamor és un projecte finançat a càrrec del Pla Confiança que es va iniciar en 2011 i es va adjudicar al juliol de 2014 amb un termini d’execució de sis mesos, és a dir, l’obra deuria haver-se acabat al desembre de 2014 . No obstant açò, quinze dies abans d’expirar el termini d’execució, l’empresa adjudicatària va presentar una sol·licitud d’ampliació del termini de finalització que li va ser concedit. A partir d’aquest moment se succeeixen una sèrie d’ajornaments i tràmits burocràtics que a hores d’ara no han acabat. “No només estem davant una infraestructura que porta quatre anys de retard en la seua execució, sinó que aquest retard comporta danys col·laterals. D’una banda un sobrecost en el finançament i per un altre, més greu, el perjudici causat a les famílies que no han pogut escolaritzar als seus fills i filles”, ha manifestat Albert.

La coordinadora de la coalició d’esquerres ha recordat que aquesta Escola Infantil per la seua ubicació en el carrer Diputada Clara Campoamor amb Avda Alfauir, si s’haguera posat en funcionament, haguera ajudat a pal·liar el dèficit de places públiques en els barris d’Orriols i Benimaclet. “ Sempre hem defensat l que l’Ajuntament com a administració més propera a la ciutadania ha d’oferir places públiques en les escoles infantils municipals. Esperàvem que aquest govern iniciara un procés per a corregir el desequilibri generat durant els anys de govern del PP en la ciutat de València” ha insistit. “ Tanmateix — ha postil·lat Albert—constatem que no s’ha avançat molt i les famílies han d’acudir a l’oferta privada per a escolaritzar a les seues filles i fills”.

Finalment Rosa Albert ha reclamat del govern de la Nau un canvi en l’estratègia educativa municipal i que aposte decididament per l’oferta i la gestió pública i açò passa per garantir que les infraestructures previstes s’executen i entren en funcionament. “Desgraciadament tenim l’exemple de l’Escoleta de Mestalla, acabada, fa ja cinc anys, i cedida a la Generalitat, però sense que preste servei. Per açò li demanem a l’equip de govern que si la previsió per a l’Escola de Campoamor és oferir-la per al curs 2019-2020 garantisquen que la seua execució abans que comence el pròxim període de matriculació”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button