EUPV demana un pla de millora per al carril bici a València

Rosa Albert: “La seguretat de ciclistes i vianants ha de ser una prioritat”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat al govern de la Nau que pose dates concretes per a executar un pla de millora i condicionament del carril bici de la ciutat i que complisca així amb les seues promeses. “L’aposta pels carrils bici com a model de canvi cap a una mobilitat sostenible deu anar acompanyada d’un pla de millora i manteniment dels mateixos que garantisca la seguretat de ciclistes i vianants”. Per a la dirigent d’esquerres aquest pla ha d’englobar a tota la ciutat i no solament a l’anell interior. “Per a EUPV no hi ha barris de primera i barris de segona, volem una ciutat habitable per a tota la ciutadania, no una postal turística”, ha assenyalat.

Rosa Albert ha explicat que l’avanç en la construcció de carrils bici implica també una visió de la ciutat més sostenible que la seua formació comparteix. “Tanmateix —ha dit Albert— sembla que aquesta siga l’única prioritat i es deixen de banda aspectes tan importants per a la seguretat com són el manteniment tant del ferm com de les zones enjardinades i sobretot la senyalització”.

Així, la coordinadora d’EUPV a València, ha posat de manifest que l’anell interior presenta alguns punts conflictius que haurien de ser corregits però que hi ha altres barris de la ciutat, i quan més ens allunyem del centre més encara, els carrils dels quals són parcialment intransitables ben siga per la falta de poda o pels clots  com succeeix en Malilla, Nou Moles, Benicalap o Orriols i ha volgut fer un esment especial a El Saler. “En aquest carril conviuen pivots de ciment, fulles de pi, els passejants ocasionals i la parada de l’EMT, la qual cosa ho fa especialment perillós en els mesos d’estiu per l’augment de visitants. Sembla que en estar allunyat del centre no existisca”, ha incidit Rosa Albert.

La dirigent d’esquerres ha urgit a l’equip de govern a atendre les peticions que en aquest sentit, li han sigut traslladades per diferents col·lectius ciutadans. “El passat mes de juliol es va reunir la Mesa de la Bicicleta i diferents col·lectius van manifestar la necessitat d’abordar aquests temes que des d’Esquerra Unida fa temps que venim plantejant. Esperem del govern municipal que atenga aquestes peticions i en la pròxima reunió de la Mesa, a més de prendre nota, es presenten solucions als problemes plantejats”, ha postil·lat.

Rosa Albert ha volgut remarcar que aquest model de mobilitat implica també conscienciar a la ciutadania de la importància de la convivència entre ciclistes, vehicles a motor i vianants, especialment en els trams on no hi ha carril bici i els carrers i voreres es converteixen en ciclovies i ha posat com a exemple Ciutat Vella, on es donen aquestes circumstàncies. “La nostra aposta és la peatonalització però mentre açò arriba i hagen de conviure bicicletes, vehicles a motor i vianants necessitem una senyalització adequada, un manteniment eficaç i una campanya de conscienciació”, ha manifestat.

Des d’EUPV “apostem  per un model de ciutat habitable i sostenible i per a tota la ciutadania, i per a açò necessitem inversió per a tenir un transport públic eficaç que es coordine i complemente amb una xarxa de carril bici en condicions i amb la complicitat de la ciutadania”, ha conclòs Albert.

 

Show More

Related Articles

Back to top button