EUPV demana al Govern de la Nau que canvie la seua política de neteja viària

Rosa Albert: “Urgeix canviar la percepció ciutadana oferint un servei més eficaç”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat a l’equip de govern un canvi d’estratègia en matèria de neteja viària. Albert ha fet aquestes declaracions després de l’informe del passat mes de juliol de la Comissió de Queixes i Suggeriments de l’Ajuntament de València en el qual es posa de manifest que les queixes veïnals en aquest tema han anat augmentant en el que portem d’any fins a les 192 actuals. “Ens preocupa que la percepció de la ciutadania sobre la neteja viària siga tan negativa. Si com s’afirma des de l’Ajuntament s’ha invertit més en neteja, caldrà preguntar-se si s’està prestant el servei de forma adequada i corregir-la si cal. Per a EUPV uns serveis públics gestionats de manera directa són garantia d’eficàcia”, ha manifestat.

Rosa Albert ha recordat que la preocupació ciutadana per aquest tema no és nova i que a les dades de la pròpia Comissió de Queixes i Suggeriments cal afegir-li les dades aportades pel Baròmetre d’Opinió Ciutadana del passat mes de maig que indicaven com a principal problema la neteja dels carrers no solament en el conjunt de la ciutat, sinó també en el seu districte. “Compartim la preocupació veïnal , per açò és urgent que el govern municipal es pose a la feina i revertisca aquesta situació que lluny de disminuir va en augment. Com a administració pública aquest govern hauria de garantir el benestar de les persones residents i açò, al nostre judici, passa per oferir uns serveis de qualitat i eficaços” ha insistit i ha postil·lat “els i les residents han de sentir-se a gust en el seu barri i en el seu districte i els visitants han de portar-se la imatge positiva la ciutat . I és evident que la neteja dels carrers és un factor clau, no solament per la qüestió estètica sinó també per higiene”.

La dirigent d’esquerres ha fet esment a la contaminació acústica, una altra de les preocupacions ciutadanes, ,manifestades en el citat informe. Albert ha explicat que València s’està consolidant com una destinació turística i d’oci i que açò genera alguns danys col·laterals i ha advocat pel compliment de les ordenances i una intervenció pedagògica per a gestionar les molèsties ocasionades per l’oci nocturn. “València no pot convertir-se en una suma de zones ZAL. Per açò és important el compliment de les ordenances municipals i que es realitzen de manera sistemàtica campanyes de conscienciació cívica”, ha declarat.

Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per un model de ciutat on prevalga el benestar dels veïns i veïnes. “Si volem construir una ciutat amable no hem de descurar aspectes tan bàsics com la neteja viària, el manteniment de la via pública o el dret al descans”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button