EUPV lamenta que l’Ajuntament de València tolere accions feixistes optant per esborrar el mural d’Elías Taño

Rosa Albert: “L’Ajuntament hauria d’obrir expedient de reclamació de danys contra els qui van perpetrar l’acte vandàlic i fer-los pagar el cost”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat la seua perplexitat per la reacció de l’Ajuntament respecte a la decisió d’esborrar el mural d’Elías Taño. “S’ha passat de considerar aquest mural com una mostra de la llibertat d’expressió a esborrar-ho en poc menys de 24 hores. D’aquesta manera s’està permetent la impunitat dels qui han perpetrat els actes vandàlics quan hauria de ser el propi Ajuntament qui obrira expedient de reclamació i fer pagar el cost de reparació als autors d’aquests actes vandàlics”, ha dit la responsable d’Esquerra Unida en la ciutat.

Tal com ha explicat Rosa Albert, va ser el propi govern municipal qui li va oferir l’espai a Elías Taño per a la realització d’aquest mural que el propi acalde Joan Ribó va qualificar com ‘una manifestació d’art que cal respectar atenint-nos a la llibertat d’expressió’. “ Per això —ha dit la coordinadora d’EUPV València— no entenem aquesta decisió. És evident que el mur està danyat per actes vandàlics, però la solució no és esborrar-ho, és recuperar-lo”.

La dirigent d’esquerres ha reiterat que per a la seua formació la llibertat d’expressió és irrenunciable i que en aquests últims temps estem veient com s’està restringint aquest dret reconegut per la Constitució. “Un dels pilars de la democràcia es basa en la llibertat d’expressió. Si hi ha algun missatge que algú considera que siga atemptatori a la dignitat de les persones o fomente l’odi o la violència, que s’actue amb un manament judicial, altra cosa és censura sense més”, ha incidit.

Finalment, Rosa Albert ha demanat celeritat a l’Ajuntament per a actuar contra les pintades que han aparegut a l’entorn del MUVIM amb missatges que fomenten l’odi i la intolerància. “Aquest entorn emblemàtic en el qual en el passat es va situar la infermeria de l’Hospital és símbol d’una València acollidora i tolerant, i ni en este ni en cap altre lloc de la ciutat el govern municipal pot consentir que es toleren aquests tipus de manifestacions feixistes que atempten a les llibertats fonamentals”, ha conclòs Rosa Albert.

Fotografia: DANIEL GARCÍA-SALA (Diari La Veu)

Show More

Related Articles

Back to top button