EUPV demana al govern municipal més i millors recursos en jardineria i poda per als barris de València

Rosa Albert: “La manca de poda per una gestió deficient s’està traduint en un greu perill per a vianants i operaris de jardineria”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat l’estat d’abandó de l’arbrat i les zones enjardinades de la ciutat de València. “ Han passat ja més de 3 anys del canvi de govern municipal i en poc o en gens han canviat les condicions de manteniment i jardineria en la ciutat. Més enllà de l’estètic, aquesta manca està traduint-se en un greu perill amb branques que cauen en la via pública, com va ocórrer fa uns dies en Benimaclet, o la palmera que va caure sobre una terrassa de la Plaça de la Reina aquesta mateixa setmana” , ha manifestat Rosa Albert. “Per a solucionar aquesta situació —ha explicat la coordinadora d’EUPV València— seguim defensant la remunicipalizació del servei i, mentre això arriba, el compliment estricte dels plecs per part de les contractes actuals sancionant o resolent si fóra oportú”.

La reducció al mínim dels recursos destinats per part de les empreses privades que presten el servei, tant respecte als treballadors i treballadores com als mitjans tècnics, estan fent evident la deficiència del servei prestat. “El govern municipal no pot ser còmplice d’una situació derivada de l’avarícia de les empreses contractants, que tenen l’obligació de disposar tots els recursos necessaris per al millor compliment del servei de cara a la ciutadania i als propis treballadors i treballadores encarregades de dur-ho a terme” , ha explicat Rosa Albert.

Escocells desbordats de brossa o directament buits, brutícia acumulada en els parcs i jardins, espais que en el seu moment van ser enjardinats i que en l’actualitat es troben en un lamentable estat, arbres i palmeres que cauen per falta de poda… Aqueixa és la realitat amb la qual conviuen els i les veïnes dels barris de València i que també pateixen els propis treballadors i treballadores de les contractes al no poder cobrir a penes les incidències i sense poder abordar un mínim manteniment.

“Des d’ Esquerra Unida—ha insistit Rosa Albert— sempre hem defensat que aquests serveis han de dur-se a terme directament des de l’administració pública, de manera que es garantiria la correcta prestació del servei de cara als veïns i veïnes, així com la generació de més llocs de treball i en millors condicions laborals”. És hora que el govern municipal es mostre valent, ferm i sense titubejos avançant en la remunicipalizació de tots els serveis prestats a la ciutadania des de l’Ajuntament”, ha dit la coordinadora d’EUPV València.

 

Show More

Related Articles

Back to top button