EUPV mostra la seua satisfacció per la sentència que declara improcedent els acomiadaments de las Naves

Rosa Albert: “ L’Ajuntament ha de complir la sentència”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat avui la seua satisfacció per la sentència que declara improcedent els acomiadaments dels treballadors que prestaven els seus serveis en Las Naves i que es van dur a terme al desembre de 2017. “Aquesta sentència ve a corroborar que, com vam dir en el seu moment, no hi havia motius objectius per a aquests acomiadaments ja que les activitats que aquests tècnics realitzaven, van continuar i han continuat desenvolupant-se. Ara l’Ajuntament ha d’acatar la sentència i complir-la en els seus justs termes”, ha manifestat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que els tècnics cessats exercien altres funcions al marge de les pròpies del teatre i tenien contracte amb Las Naves actuant com a programadors culturals. El seu acomiadament es va basar en el pas a la gestió directa de Las Naves i en conseqüència desapareixia l’àrea cultural a la qual estaven assignats. No obstant açò, com ha quedat demostrat en la sentència, l’activitat cultural que exercien no ha desaparegut sinó que ha sigut assumida per altres empleats. “La sentència és clara, els contractes dels treballadors acomiadats no estaven vinculats a La Nau 3, per la qual cosa l’argument de la remunicipalització ni tenia, ni té sentit”, ha incidit

Per a Albert aquesta situació podia haver-se evitat si en el seu moment s’hagueren explorat, com la seua formació va proposar, altres vies per a solucionar el conflicte i que ens haurien estalviat haver de pagar les indemnitzacions que la sentència assenyala. “L’Ajuntament ha de reconèixer que es va equivocar amb aquests acomiadaments i la millor manera de fer-ho és no recórrer la sentència i complir-la”, ha postil·lat.

A més, la dirigent d’esquerres ha remarcat que la gestió cultural que està duent a terme en Las Naves, al seu judici, és com a mínim , erràtica. “El govern municipal no té un projecte clar per a Las Naves, el que està privant a la nostra ciutat de generar i consolidar un espai creatiu que siga capaç d’impulsar polítiques culturals alternatives”, ha afegit.

Des d’EUPV “defensem uns ajuntaments com a motors d’ocupació pública i la cultura juga un paper important. La inversió en el sector públic tant en infraestructures com en recursos humans és, a la llarga, rendible”, ha conclòs Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button