Esquerra Unida s’uneix a les reivindicacions veïnals i demana actuacions concretes en El Saler 

Rosa Albert: “El Saler és alguna cosa més que un lloc per a fer-se una paella o una passejada per l’Albufera, el seu veïnat té els mateixos drets que la resta de la ciutat”

 

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat avui el seu suport a demandes que diverses associacions, veïnals i cíviques d’ El Saler faran paleses en la jornada reivindicativa d’aquesta vesprada. “Que el nucli de població d’ El Saler estiga allunyat del Cap i Casal no és excusa per a que l’administració local no intervinga. Moltes de les reivindicacions són quasi històriques i dissortadament ni l’anterior corporació ni aquesta han donat una resposta adequada a les demandes”, ha manifestat.

Rosa Albert ha explicat que un dels problemes que actualment té El Saler és la degradació del litoral a causa del creixement del Port de València que impedeix que hi haja un flux de corrents que garantisca la pervivència de la platja. “És lamentable l’estat d’abandonament de la platja on encara s’hi poden trobar restes de formigó de l’antic passeig” ha declarat. Per a Albert, aquest és un tema que no només afecta a la població d’El Saler sinó a tots els valencians i valencianes. “ El Saler forma part de la línía costanera valenciana per a la qual reclamem una intervenció integral de tots els nuclis que conformen el litoral municipal, però, a més, és la porta d’entrada al Parc Natural de l’Albufera. Per tant, li demanem al govern municipal que actue en allò que és de la seua competència i que defense els interessos d’El Saler davant d’altres administracions” ha postil·lat.

La dirigent d’esquerres ha volgut recordar, també,  que El Saler és un nucli de població on hi viuen unes 1700 persones regularment i que aquests veïns  i veïnes tenen el mateix dret a ser ateses que la resta de la ciutat i que en aquest sentit l’Ajuntament ha de treballar per a que les necessitats bàsiques estiguen cobertes i ha posat com exemple la manca d’instal·lacions esportives. “No entenem com des del desmantellament del poliesportiu no s’ha donat cap alternativa a veïns i veïnes que, a hores d’ara, tenen greus problemes per a practicar esport” ha assenyalat.

La coordinadora de la formació d’esquerres ha continuat fent un repàs a  les necessitats que, com a qualsevol barri de la ciutat, haurien d’estar cobertes. “Trobem a faltar un centre sociocultural polivalent que done  cabuda a les activitats de les associacions o un centre de Salut en unes millors condicions” ha incidit.

Albert ha recordat que la seua formació va presentar iniciatives en l’anterior legislatura en les diverses administracions per tal que es donara resposta a aquestes reivindicacions algunes d’elles recolzades per partits que avui ostenten el govern de la ciutat. “Per això li hem de demanar a l’actual equip de govern que complisca les seues promeses i que inicie la pacificació de la CV 500, una demanda històrica del moviment veïnal d’El Saler” ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button