EUPV recolza les demandes salarials i professionals de podadors i jardiners de les contractes municipals

Rosa Albert: “El servei de poda i jardineria no es pot mantenir a costa del benestar dels seus treballadors”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat el seu suport a la vaga convocada per al dia d’avui pels treballadors de les empreses adjudicatàries de les contractes de poda i jardineria en la ciutat de València per a denunciar la congelació salarial que vénen patint des de 2012 i ha reclamat la remunicipalització d’aquest servei. “L’Ajuntament no pot ser còmplice d’aquesta situació de precarietat salarial i professional. Una gestió directa asseguraria un servei eficaç i de qualitat en tota la ciutat”, ha declarat.

Rosa Albert ha recordat que tant Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Sociedad Agricultores de la Vega (SAV), les dues empreses adjudicatàries, vénen gestionant aquest servei des de fa més de 20 anys pel que són plenament conscients del cost global del servei, i ha afegit que els treballadors han patit els ajustos dels tres ERTES acumulats de 2012, 2013 i 2014, la qual cosa ha provocat un empobriment dels treballadors i les seues famílies.

“La intenció de no incrementar els salaris en l’actual concessió suposa carregar sobre les esquenes dels treballadors el cost del servei. Per açò li demanem a l’Ajuntament que intervinga per a solucionar aquest problema i afronte, d’una vegada per sempre, la remunicipalització d’aquest servei”, ha incidit Rosa Albert.

La dirigent d’esquerres ha fet esment a la possibilitat d’eliminar els convenis d’arborista-podador, la qual cosa en la pràctica significaria que qualsevol persona sense la qualificació requerida podria intervenir en determinats arbres que precisen d’una cura especial. “La nostra ciutat compta amb un gran nombre de palmeres i un gran patrimoni arbori que ha de ser atés per professionals especialitzats. L’eliminació d’aquest conveni només s’explica per interessos empresarials i va en contra de l’interès de la ciutadania”, ha postil·lat la coordinadora de EUPV València.

Per a Rosa Albert, un bon servei de poda i jardineria és essencial no solament per al manteniment sinó també en la prevenció, i més ara quan la ciutat està augmentant el seu patrimoni arbori amb la inauguració del parc de Malilla i pròximament amb el Parc Central. “La ciutat ha d’adaptar-se al canvi climàtic i en qüestions de jardineria passa per implementar una política de prevenció i un manteniment adequat i açò s’aconsegueix amb uns professionals formats i amb unes condicions laborals dignes”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button