EUPV demana que es pose data d’execució a la construcció del Centre de Salut de Malilla

Rosa Albert: “A punt d’acabar aquesta legislatura continuem sense saber quan es farà realitat el nou centre de Salut de Malilla”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha criticat la passivitat i descoordinació de les administracions municipal i autonòmica respecte a la construcció d’un nou centre de Salut en el barri de Malilla. “Una vegada més es posa com a excusa les diferents responsabilitats competencials, quan, en realitat, es tractaria d’establir una coordinació efectiva que desbloquejara i agilitara la construcció d’aquest centre de Salut, tan necessari per al barri. No és comprensible que la tramitació d’aquest expedient s’allargue tant en el temps i més si tenim en compte que les dues administracions són del mateix color polític”, ha manifestat.

Rosa Albert, ha recordat que la reivindicació d’aquest centre de Salut és històrica per al moviment veïnal de Malilla i que des de 2006 vénen reclamant aquesta infraestructura per totes les vies i ha fet esment a l’última manifestació veïnal al novembre passat. “Els veïns i veïnes de Malilla van eixir al carrer per a reclamar, una vegada més, aquesta infraestructura necessària per a un barri com Malilla, ja que l’actual Centre de Salut es va construir per a atendre a unes 6000 cartilles i a hores d’ara sobrepassa les 32.000” ha declarat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que en tot aquest temps s’ha produït un canvi d’ubicació que ha incidit en la data d’execució i ha retardat novament la construcció, generant un malestar entre veïns i veïnes i l’administració municipal, que no solament no assumeix la seua responsabilitat en aquest tema, sinó que la trasllada als veïns i veïnes. “Ens trobem a punt d’acabar l’actual legislatura i el centre de Salut segueix sense construir-se eludint, les diferents administracions, la responsabilitat de la paralització de la construcció. Creiem que ja és hora que l’alcalde i el Delegat d’Urbanisme complisquen amb les seues promeses i comencen les obres que haurien haver-se iniciat en el passat mes de gener” ha afirmat Albert.

Des d’EUPV defensem una coordinació entre administracions, independentment del signe polític de la mateixes, amb la fi que infraestructures bàsiques per a la població com és el cas que ens ocupa es realitzen amb agilitat i garanties. “Entenem i compartim la preocupació dels veïns i veïnes que se senten deixats de costat en veure com passa el temps i no es concreta el centre de Salut, i que a més, per a l’atenció hospitalària han de continuar desplaçant-se al Dr. Peset ja que no han sigut reubicats en el nou hospital la Fe. Per açò, li demanem a l’Ajuntament de València i a la Conselleria de Sanitat, que es coordinen i que es desbloquege, definitivament, aquesta situació” ha incidit.

Albert ha reivindicat l’atenció primària com a model alternatiu, eficaç i de proximitat per a dotar a la població d’un millor sistema sanitari.

“ Una bona atenció primària és clau en la salut dels i les ciutadanes i ajudaria a desbloquejar algunes de les urgències dels grans hospitals. Apostem per uns centres d’atenció primària de referència” ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button