EUPV aposta per recuperar La Punta com una oportunitat per a desenvolupar un nou model de ciutat

Rosa Albert: “Els interessos econòmics no poden prevaldre sobre el benestar de les persones”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat el seu suport a les reivindicacions de les Plataformes ciutadanes i veïnals que reclamen la recuperació de la Punta i ha fet esment a l’Informe de la Universitat de València en el qual es deixa clar que va haver-hi una vulneració dels drets humans quan es va desallotjar La Punta. “Dissortadament l’informe assenyala el que alguns grups denunciàrem en el seu moment i per a EUPV ha arribat l’hora que la ciutat pague el seu deute amb aquesta pedania”, ha manifestat.

Rosa Albert ha explicat que quan es va triar La Punta per a l’expansió del Port de València, en comptes d’altres opcions, es va fer un dany irreparable no solament el territori sinó principalment en les persones com ha evidenciat l’informe elaborat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València. “En aquell moment les administracions pensaven més en els beneficis econòmics que a salvaguardar els drets de les persones que vivien. És just que ara i després de la sentència del Tribunal Suprem, l’actual administració revertisca la situació i pose en el centre a les persones” ha declarat.

La dirigent d’esquerres ha reivindicat un model de ciutat per al present però també pensant en el futur on l’anomenada infraestructura verda jugue un paper en el disseny urbanístic i del territori i ajude a pal·liar els efectes del canvi climàtic en la ciutat. “Hem defensat una línia costanera integrada que abaste tot el litoral del terme municipal, però recuperar La Punta pot i deu significar un pas més, una possibilitat de poder realitzar un corredor verd que vaja des de l’Albufera al Túria” ha incidit.

La coordinadora d’EUPV en la ciutat ha recordat que la seua formació va presentar en la passada legislatura una moció tendent a revertir aquesta situació i que va comptar amb el vot favorable dels partits avui en el govern municipal i al fet que així mateix s’ha oposat a la possibilitat, anunciada per l’Ajuntament a l’octubre passat, de construir en La Punta. “ Ens vam sumar a les reivindicacions de les Plataformes ciutadanes i veïnals i li demanem a l’Ajuntament que es pose del costat de l’interès general de valencianes i valencians, ho defense davant les administracions implicades i es puga pal·liar així part del dany patit per la pedania de la Punta” ha conclòs Albert

 

Show More

Related Articles

Back to top button