Esquerra Unida rebutja el trasllat de les persones rescatades de l’Aquarius al CIE

Rosa Albert: “Els CIE’s no són un espai d’acollida”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat el seu rebuig davant l’anunci del govern que algunes de les persones refugiades que arribaran diumenge a València siguen traslladades al CIE’s. “ Si finalment aquestes persones són conduïdes a un Centre d’Internament tota la solidaritat mostrada en aquests dies es quedarà en un pur gest”, ha manifestat.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres l’anunci d’acolliment de les 600 persones va demostrar un gest de solidaritat digne d’elogi, no obstant açò la decisió de traslladar a aquestes persones a un Centre d’Internament va en sentit oposat. “Ens congratulem de la decisió dels governs valencià i espanyol d’acollir a les persones rescatades de l’Aquarius, però açò no pot quedar-se en un mer gest, han de ser acollides amb la dignitat que es mereixen totes les persones”, ha declarat.

Rosa Albert ha explicat que una situació com aquesta demostra el fracàs de les polítiques migratòries europees i que al seu judici haurien de canviar-se situant com a eix central de les mateixes els drets humans. Per a EUPV davant aquest drama humanitari , és més necessari que mai la coordinació entre les diferents administracions i les organitzacions humanitàries. “ Per açò fem una crida a les tres administracions perquè es coordinen i que aquestes persones puguen ser ateses en les millors condicions. La ciutat com a primer lloc d’asil ha de posar totes les instal·lacions per a aquesta fi” ha postil·lat.

La dirigent d’esquerres ha recordat que la seua formació defensa del tancament dels CIE’s per entendre que “són presons encobertes” i que en la passada legislatura els grups d’Esquerra Unida en l’Ajuntament de València i en el Congrés de Diputats van presentar iniciatives en aquest sentit. “ Per açò no podem entendre que a aquestes persones que han eixit del seu país fugint de situacions de guerra i violacions de drets humans se les trasllade a aquestes presons” ha incidit.

Finalment Albert ha fet una crida per a acudir el diumenge al Port de València “ per a demostrar la nostra solidaritat i acollir a aquestes persones amb el respecte i la dignitat que mereixen” ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button