EUPV Valencia reclama a Ribó “voluntat” per a complir el seu compromís amb Benimàmet

Rosa Albert: “Les declaracions de l’alcalde podrien ser interpretades com una falta de respecte en equiparar Junta de Districte i Entitat Local Menor”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit a l’equip de govern de Joan Ribó que abandone l’immobilisme respecte a la qüestió de la conversió de Benimàmet en Entitat Local Menor i respecte el compromís adquirit amb la pedania abans d’assumir l’alcaldia. Després de les declaracions de l’alcalde dient que la Junta de Districte i Entitat Local Menor són “dos coses que s’assemblen molt”, Rosa Albert ha destacat que “l’Ajuntament de València solament reconeix així una major participació de la població resident en Benimàmet, qüestió que nosaltres recolzem, però realment segueix negant l’autonomia que arribaria a abastar fins a la personalitat jurídica pròpia que sí els ofereix l’Entitat Local Menor” .

“El govern tripartit està evidenciant una gran falta de voluntat i compromís a l’hora de fomentar la descentralització i reconeixement de les diferents zones inferiors a municipis que, després d’una llarga lluita i trajectòria, han vingut reclamant aqueixa proximitat de l’Administració al ciutadà que tant s’abandera”, ha dit Rosa Albert, qui ha incidit que les manifestacions de l’alcalde “podrien interpretar-se com una provocació i una falta de respecte cap a la voluntat de Benimàmet en equiparar Junta de Districte i Entitat Local Menor, malgrat haver-se compromès amb aquesta segona opció que oferiria als veïns i veïnes major autonomia i millors serveis públics”.

La portaveu de l’organització d’esquerres ha reiterat que el govern municipal “ deu garantir l’enfortiment de la democràcia directa i la millora dels serveis públics en les pedanies, sense escudar-se en interpretacions d’una Llei del Partit Popular per a evitar qualsevol possibilitat de descentralització real”.

Justament ara fa un any, Esquerra Unida de València tornava a reclamar a l’equip de govern municipal que permetera a les pedanies constituir-se com a entitats locals menors i, més recentment, l’organització d’esquerres sol•licitava de nou a l’alcalde Joan Ribó informació concreta sobre les gestions realitzades fins al moment sobre aquest tema. “l’ Ajuntament ens va respondre assumint la sol•licitud d’Esquerra Unida i comprometent-se a realitzar un estudi sobre un informe remès pel secretari municipal. Mesos després seguim sense tenir notícies”, ha explicat Rosa Albert.

LLei Montoro i disposició transitòria
La coordinadora d’EUPV València ha informat a més d’una nova comunicació per part del govern tripartit que “s’empara en la prohibició genèrica de la Llei Montoro sense voler entrar a valorar totes les possibilitats que aquesta mateixa Llei ofereix per a avançar en la conversió en entitats locals menors de les pedanies que ho hagen sol•licitat”.
Rosa Albert ha fet referència així a la Disposició Transitòria Cinquena de la pròpia Llei, que diu: El nucli de població que abans de l’1 de gener de 2013 haguera iniciat el procediment per a la seua constitució com a entitat d’àmbit territorial inferior al Municipi, una vegada que es constituïsca, ho farà amb personalitat jurídica pròpia i amb la condició d’Entitat Local i es regirà pel que es disposa en la legislació autonòmica corresponent. “ És més que evident i provat —ha assenyalat Albert— que el moviment veïnal en Benimàmet va iniciar aquest tràmit molt abans de 2013”.

Així mateix, la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha assenyalat que “ és evident que suposa un clam popular per part de totes les administracions locals actuar contra aquesta Llei del Partit Popular que és tan restrictiva de la sobirania local, i no es pot caure en l’absurd de pensar que la normativa local no poden dotar de competències territoris menors”.

En conclusió, ha dit Rosa Albert, “totes aquestes argumentacions i excuses que ens trasllada el govern municipal vénen a aprofundir en aqueixa falta total de voluntat per complir amb un compromís que s’encaminaria a afavorir la democràcia directa i millorar els serveis prestats a la ciutadania. Esperem per tant que l’equip de govern reconsidere la seua posició i treballe per a complir els seus compromisos i la voluntat dels veïns i veïnes” ha finalitzat.

Show More

Related Articles

Back to top button