EUPV València insta a l’Ajuntament a replantejar-se la política de neteja viària

Rosa Albert: “La neteja dels carrers comença a ser un problema estructural”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat a l’equip de govern un canvi d’estratègia en matèria de neteja viària. Albert ha fet aquestes declaracions després de conèixer l’avanç de resultats del Baròmetre d’Opinió Ciutadana del mes de maig, segons el qual la neteja és considerada com un dels majors problema de la ciutat. “És significatiu que la ciutadania considere com un problema la neteja viària. Si com s’afirma des de l’Ajuntament s’ha invertit més en neteja, caldrà preguntar-se si s’està prestant el servei de forma adequada i corregir-la si cal. L’obligació de qualsevol administració és gestionar de manera eficaç els recursos públics i açò es concreta, al nostre judici, en la remunicipalització d’aquest servei, un objectiu al que qualsevol govern que es diga d’esquerres no ha de renunciar”, ha manifestat.

Rosa Albert ha recordat que segons el Baròmetre Municipal la ciutadania considera com a principal problema la neteja dels carrers no solament en el conjunt de la ciutat sinó també en el seu districte. “ Ens sembla alarmant que un 26% de la població considere que aquest servei ha empitjorat” ha insistit. Per a Albert és urgent que el govern municipal es pose a la feina i revertisca aquesta situació que s’està tornant estructural i que ja va començar a manifestar-se en el 2017 i es torna a repetir en aquest mes de maig . “Un dels objectius d’un govern municipal que pense en les persones ha de ser garantir que els residents tinguen els majors serveis i se senten a gust en el seu barri i en el seu districte. I és evident que la neteja dels carrers és un factor clau, no solament per la qüestió estètica sinó també per higiene” ha postil•lat.

La dirigent d’esquerres ha explicat que València s’està consolidant com una destinació turística i d’oci i que açò genera alguns problemes col•laterals entre ells la neteja. Albert ha fet esment a les queixes veïnals respecte a les molèsties ocasionades per l’oci nocturn i ha advocat per una intervenció pedagògica. “ A més de l’optimització dels recursos ens sembla necessari que es realitzen de manera sistemàtica campanyes de conscienciació cívica que ajuden a mantenir neta nostra ciutat”

Rosa Albert ha reiterat l’aposta de la seua formació per un model de ciutat on prevalga el benestar dels veïns i veïnes. “Si volem construir una ciutat amable no hem de descurar aspectes tan bàsics com la neteja viària” ha conclòs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button