EUPV lamenta que l’equip de govern renuncie a la remunicipalització de l’aigua

Rosa Albert: “ L’ aigua és un dret bàsic, no un negoci”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que l’alcalde Ribó haja renunciat a la remunicipalització del servei de l’aigua, cosa que sí han fet grans ciutats com Berlín o París. “Aquest Ajuntament hauria de seguir l’exemple d’altres ciutats no solament en matèria de mobilitat sinó també en prestació de serveis a la ciutadania i l’aigua és un dret bàsic. Amb aquesta decisió no solament incompleixen un compromís electoral sinó que entenem que hi ha, també, un desistiment de funcions en el control del rebut de l’aigua”, ha manifestat.

Rosa Albert ha explicat que segons la Constitució la raó de ser dels Ajuntaments és “servir als interessos generals amb subjecció a llei i al dret. Per això li demanem al govern municipal que servisca als interessos de les seues veïnes i veïns i vés-li pel compliment d’un dret bàsic com és el dret humà al proveïment” Per a Albert servir els interessos generals suposa acabar amb aquestes concessions administratives que hipotequen a la ciutat i els diferents governs. “Un Ajuntament amb voluntat transformadora ha de posar fi a aquestes concessions” ha postil•lat.

La dirigent d’esquerres ha recordat que la seua formació va interposar, el passat mes de març, un recurs davant l’Ajuntament per entendre que hi havia una deixadesa del Consistori en el control del rebut de l’aigua, ja que EMIVASA, empresa concessionària mixta participada per Global Omnium en un 80% i l’Ajuntament de València en el 20% restant, factura a les usuàries i usuaris d’aquest servei el concepte de proveïment sense que aquesta taxa estiga regulada per cap ordenança fiscal. “ A hores d’ara no hem rebut cap resposta de l’Ajuntament i açò que els pronunciaments del Tribunal Suprem són molt clars i exigeixen que els Ajuntaments deixen de mirar per a un altre costat en un servei tan bàsic com aquest” ha assenyalat.

Rosa Albert ha reiterat que des d’EUPV s’entén l’aigua com un servei bàsic i un dret fonamental pel que no pot estar condicionat pels interessos d’una empresa i l’obtenció de beneficis. “ La nostra organització aposta per la remunicipalització del servei de l’aigua i per incentivar un consum responsable i sostenible a través d’unes tarifes justes que facen valer realment l’estalvi en el consum de l’aigua” ha destacat. En aquesta línia argumentativa Albert ha incidit que la remunicipalització dels serveis de l’aigua va ser assumit en els seus programes electorals per alguns dels partits, anomenats del canvi, i que avui estan governat. “ Ens trobem a les portes d’unes eleccions i cal recordar a qui avui ostenta responsabilitat de govern que complisca les seues promeses electorals”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button