EUPV València demana a l’equip de govern que el nou conveni de la Fundació Esportiva respecte els drets dels treballadors i treballadores

Rosa Albert: “Aquest procés no pot dur-se a terme minvant els drets adquirits”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha mostrat el seu malestar per les notícies aparegudes en la premsa en les quals es donava a conèixer el nou Conveni de la Fundació Esportiva Municipal segons el qual els 260 empleats i empleades passarien a ser funcionaris de l’Ajuntament. “És una reivindicació que compartim, ara bé, aquest pas ha de fer-se d’una manera transparent complint tots els tràmits i estudis preceptius, comptant amb tots els representants de treballadors i treballadores i per descomptat sense que açò comporte pèrdua de drets adquirits”, ha declarat.

Rosa Albert ha explicat que el que ha transcendit en la premsa sobre el conveni deixa alguns dubtes, al seu judici importants, com l’anomenada Comissió de funcionarització encarregada de dur a terme aquest procés però que no obstant açò, no s’hi específica res sobre terminis ni procediments per a arribar a aqueixa fi. Un altre dels aspectes que ha ressaltat Albert ha sigut la possibilitat que sembla atorgar-li a la dirección en matèria de designació d’alguns llocs de treball. “A açò cal afegir la pèrdua de drets adquirits que en la pràctica suposa generar diferències retributives en els mateixos llocs de treball” ha manifestat i li ha demanat a l’equip de govern que “busque altres fórmules per a dur a terme aquest pas, que contemplen la realitat de totes les categories laborals de la Fundació i que no suposen una pèrdua de drets”.

La portaveu de la formació d’esquerres ha recordat que la Fundació Esportiva Municipal és un Organisme Autònom que gestiona instal•lacions esportives com ara poliesportius i piscines municipals algunes de les quals van ser cedides per l’anterior govern a empreses privades, la concessió de les quals és a punt de vèncer. “És ara el moment que aquestes instal•lacions passen a la gestió directa i que puguen generar, també ingressos en aquelles instal•lacions que són rendibles com poden ser les piscines” ha insistit.
Rosa Albert ha reiterat que EUPV ha defensat tradicionalment la dissolució de Fundacions i Organismes Autònoms i la seua incorporació a l’organigrama municipal. “Entenem que l’administració municipal és la més adequada per a gestionar aquestes instal•lacions que considerem com un servei públic i també per a garantir una gestió transparent”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button