EUPV reclama sensibilitat social en l’execució del PEC d’El Cabanyal

Rosa Albert: “La política urbanística no pot fer-se sense tenir en compte a les persones”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat la seua preocupació per l’informe de Serveis Socials en el qual s’alerta del risc d’expulsar d’El Cabanyal a famílies vulnerables. “El contingut de l’informe que ha transcendit a la premsa és clar i contundent. Compartim l’esperit del mateix i ens preocupa que la població més vulnerable es puga veure exposada a majors desigualtats. Per açò, li demanem a l’equip de govern que si vol prioritzar a les persones, com deia el seu eslògan electoral no les deixe de costat en la intervenció urbanística plantejada per a El Cabanyal” ha declarat.

Tal com ha explicat Rosa Albert, El Cabanyal ha sigut un símbol de resistència cívica a la política especuladora dels governs del PP. Per a la dirigent de la formació d’esquerres els veïns i veïnes d’El Cabanyal són un exemple en la defensa de la identitat col•lectiva d’un barri enfront de les intervencions urbanístiques dels governs populars.Per açò la ciutat té un deute amb aquest barri. “Entenem que El Cabanyal hauria de ser un barri d’actuació preferent per a aquest govern. Al nostre judici, s’ha tardat molt a actuar, per açò li demanem a l’equip de govern que en les intervencions que té previstes no oblide que la revitalització del barri conservant les seues arrels ha de ser l’objectiu principal. Ara bé, açò no ha de fer-se a costa de generar exclusió o augmentar la vulnerabilitat de les persones que hi viuen” ha declarat.

La portaveu d’EUPV a València ha recordat que al febrer d’aquest mateix any la seua formació es va oposar a la proposta d’edificació que contemplava el nou PEC d’El Cabanyal. “ Ara—ha incidit Albert—4 l’informe de Serveis Socials alerta del risc d’exclusió que pot suposar per a la població vulnerable la construcció de nous habitatges” i ha reafirmat l’aposta de la seua formació en la rehabilitació abans que en la construcció de nous habitatges i en la necessitat de fer les intervencions d’una manera consensuada i sostenible.

Rosa Albert ha reiterat el model de ciutat que defensa EUPV basat en una ciutat de ciutats, on el barri i sobretot les persones. Per tant les actuacions que s’hi realitzen deuen anar prioritàriament a assegurar una qualitat de vida, així com a recuperar l’activitat econòmica pròpia preservant la seua identitat. “No volem barris de postal, ni parcs temàtics. Apostem per uns barris on els seus veïns i veïnes es troben a gust”, ha conclòs.

Show More

Related Articles

Back to top button