EUPV sol·licita a l’equip de govern que onege el 14 d’abril la bandera republicana en la balconada de l’Ajuntament

Rosa Albert: “En aquests moments de pèrdues de llibertats i drets socials es fa més necessari reivindicar els valors republicans”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha anunciat avui que la formació d’esquerres ha presentat un escrit dirigit a l’alcalde de València pel qual sol·licita que la bandera de la República onege en la balconada de l’Ajuntament en senyal de record i homenatge a totes les persones que van lluitar, i fins i tot van donar la seua vida, per defensar la llibertat, la igualtat i la justícia social. Per a Rosa Albert, “és fonamental que no es perda la memòria històrica i que se seguisquen reivindicant els valors que van inspirar la II República i per a açò seria fonamental que des dels governs denominats del canvi es permeteren i fomentaren accions com aquesta”, ha manifestat.

Albert ha recordat que el pròxim 14 d’abril es compliran 87 anys de la proclamació de la Segona República, ostentant la nostra ciutat durant un període la capitalitat. Aquest període va suposar socialment un avanç en drets i llibertats que va ser truncat per l’aixecament militar. Per açò, “la ciutat de València hauria de sumar-se a d’altres com Sagunt, que ja ha anunciat que la bandera onejarà en la seua balconada”, ha declarat. “A més —ha prosseguit Rosa Albert— enguany és més necessari que mai reivindicar els valors de llibertat que va suposar la II República davant les retallades que en matèria de llibertats individuals estem vivint”.

La dirigent d’esquerres ha explicat que EUPV ha esperat una vegada més a què es prenguera la iniciativa per part del govern municipal, “però atès que a data d’ahir no s’havia produït cap iniciativa, vam procedir a presentar una instància per registre d’entrada en la qual se sol·licita que València seguisca l’exemple d’altres ciutats espanyoles”, ha declarat Albert.

La coordinadora d’EUPV a València ha revindicat la proposició de llei, registrada pel diputat d’IU en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, per a reformar la llei que regula l’ús de la bandera a Espanya i donar cobertura a l’exhibició en tot edifici i establiment de l’Administració central, institucional, autonòmica, provincial o municipal, d’altres ensenyes sempre que no contravinguen l’ordenament jurídic i la legislació sobre respecte als drets fonamentals, drets humans i memòria històrica. “Iniciatives com aquesta ajudarien a mantenir viva la memòria històrica, en aquest cas, sense haver d’estar pendents de sancions per part del govern central. Mentrestant, li demanem a l’ajuntament sensibilitat i compromís polític i que no es doblegue a les pressions de l’Administració central”, ha conclòs Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button