EUPV alerta del perill de degradació i pèrdua del patrimoni de la ciutat

Rosa Albert: “No serveix de res invertir en restauració si després no se li’n dóna ús”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat al govern municipal que protegisca el patrimoni municipal i sobretot que se li’n done un ús. “La nostra ciutat és rica en edificis singulars. Entenem que açò suposa un cost de manteniment, però és obligació de l’administració municipal mantenir-los en un bon estat i posar-los al servei dels interessos de veïns i veïnes. Per açò des d’EUPV pensem que és una oportunitat rehabilitar aquest patrimoni i donar-li un ús social consensuat amb les organitzacions veïnals, socials i culturals”, ha declarat.

Tal com ha posat de manifest la portaveu de la coalició d’esquerres, en la nostra ciutat encara es conserven nombroses alqueries que tenen un valor cultural i patrimonial que han de ser preservades perquè, segons Albert, les generacions esdevenidores tinguen, d’una banda, un record del passat agrícola de la ciutat i per una altra perquè la ciutat compte amb nous espais adaptats a les necessitats actuals de veïns i veïnes. “Li demanem a l’equip de govern que concrete i execute el pla que va anunciar al novembre de 2015 en el qual deia voler conservar i consolidar les alqueries de la ciutat. Dos anys i mig després ens trobem amb situacions com la de les alqueries del Moro, La Torre, Falcó, per posar uns exemples en les quals o s’actua amb promptitud o els diners invertits seran debades” ha manifestat.

Rosa Albert ha recordat que la seua formació ha vingut insistint en la necessitat de protegir el patrimoni i ha posat l’exemple del Casino de l’Americà que malgrat ser propietat municipal des de l’any 2011 i d’haver invertit 40.000€ per a neteja i protecció, continua abandonat. “Una vegada més, ens trobem amb declaracions d’intencions, es proposen unes actuacions que mai es materialitzen i mentre el patrimoni es deteriora” ha postil•lat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat que la no intervenció en el patrimoni, suposa, en la pràctica una sentència de mort per al mateix. “Dissortadament aquesta ciutat ha vist amb freqüència com alqueries i altres edificis singulars han anat desapareixent de la fisonomia de la ciutat. Per açò, instem al govern municipal a què actue i no siga còmplice d’aquesta pèrdua” ha insistit.

La coordinadora d’EUPV a València ha volgut assenyalar que en la nostra ciutat dissortadament hi ha barris amb molts dèficits dotacionals i socioculturals que alguns d’aquests edificis podrien contribuir a pal•liar aquesta mancança si se’ls destinara un ús social. “Moltes associacions socials, esportives, culturals o veïnals de barri no poden exercir en condicions les seues activitats perquè no tenen un local social” ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button