EUPV demana a l’Ajuntament que cerque una solució alternativa a l’enderrocament del cinema Metropol

Rosa Albert: “El Metropol té un valor simbòlic per a la ciutat que no hem de perdre”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha demanat a l’Ajuntament que abans de concedir la llicència per al cinema Metropol esgote totes les vies i treballe per una solució que permeta conservar la façana de l’històric cinema i ha dit no compartir les declaracions del responsable per a justificar la decisió. “Que no estiguera catalogat no exclou que no es puga catalogar ara. En aquest edifici es donen a més dels elements arquitectònics de l’obra de Goerlich, un valor cultural, immaterial, que, des d’EUPV, pensem que ha de tenir-se en compte per a la seua protecció. Per açò al nostre entendre l’Ajuntament ha de cercar una fórmula que contemple els interessos dels propietaris, d’una banda i conserve la façana per un altre”, ha declarat

Albert ha recordat que des que aquest tema va començar a fer-se públic han sigut moltes les opinions de persones significatives del món de l’art, de la universitat i de l’arquitectura, així com associacions culturals i altres organismes que han mantingut una posició favorable al manteniment de la façana de l’obra de Goerlich la importància del qual com a arquitecte està fora de dubte com així ho reconeix el propi informe municipal. “Per a EUPV—ha incidit Rosa Albert— la decisió de la Regidoria suposa, una vegada més, un pas enrere en la política de recuperació d’entorns històrics que, encara que tímidament, s’havia iniciat”.

Tal com ha explicat la dirigent d’esquerres, el Metropol és l’únic cinema intacte de l’època en la qual la nostra ciutat va ostentar la capitalitat de la Segona República i va ser lloc de trobada de personalitats del moment com ara Hemingway, Orson Wells o Miguel Hernández i açò unit al fet que aquest edifici anara projectat per l’arquitecte valencià a instàncies d’un altre valencià el periodista i editor Vicent Miguel Carceller li confereix, segons Albert, un valor que va més enllà de l’aspecte arquitectònic. “Possiblement no estiguem, com es diu en l’informe, davant una de les obres més importants de Goerlich, però si deixem que desaparega contribuirem, d’una banda, a fer l’emprempta de l’obra de Goerlich més difusa i, per una altra, esborrarem una part significativa de la història de la nostra ciutat” ha postil•lat.

La portaveu d’EUPV en la ciutat ha reiterat la sensibilitat de la seua formació en temes com aquest que ajuden a la transmissió de la memòria històrica de la ciutat i per açò aposta per una actualització del catàleg de Béns i Espais protegits des d’una òptica transversal que impedisquen situacions com la del cinema Metropol. “Li demanem a l’equip de govern que siga sensible a les demandes de les associacions culturals i cerque una solució que permeta conservar la façana del cinema Metropol” ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button