EUPV lamenta que l’Ajuntament opte per la contractació per via d’urgència davant l’entrada de la nova llei de contractació

Rosa Albert: “La transparència en la gestió ha de ser la guia de qualsevol govern”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat la seua preocupació per la utilització de la via d’urgència per a aprovar contractes públics davant l’entrada en vigor de la nova llei de contractació que posarà unes condicions més restrictives que les actuals. “No es tracta tant de la legalitat o no del procediment sinó de l’ètica i la transparència que ha de guiar qualsevol procés de contractació pública” ha assenyalat. Per a Albert, pràctiques com aquestes fomenten la desafecció de la ciutadania en les institucions i en la política i ha exigit a l’actual equip de govern coherència política. “Una vegada més ens trobem amb què els fets no acompanyen les paraules. Li demanem al govern de Joan Ribó que no caiga en les mateixes pràctiques dels governs del PP i que el seu partit criticava quan estava en l’oposició” ha declarat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que la nova llei preveu canvis que pretenen donar una major seguretat i transparència en la contractació pública. Per a la coordinadora d’EUPV en la ciutat, el procediment de contractació pública ha d’observar la màxima transparència atés que, només així, es garantirà que els recursos municipals s’utilitzen d’una manera eficaç i en benefici de tots. “Entenem les dificultats que es poden plantejar, però creiem que la fi no justifica els mitjans i abans d’arribar a solucions com l’adoptada es podria haver cercat altres fórmules. Eludir la llei amb pràctiques poc transparents no és la solució ni el que s’espera d’un govern que s’anomena del canvi” ha remarcat.

Rosa Albert ha recordat que el mes passat es va donar a conèixer l’informe de la Sindicatura de Comptes en el qual es recomanava a l’Ajuntament evitar pràctiques com el fraccionament en la contractació. “Comprovem amb preocupació que no solament no s’han adoptat les recomanacions de la Sindicatura sinó que es continua amb pràctiques poc transparents. Ens preocupen que aquestes pràctiques es convertisquen en estructurals” ha postil•lat. Albert ha finalitzat reiterant el compromís de la seua formació amb la remunicipalizació de serveis com a garants d’eficàcia, transparència i bon govern. “Per EUPV la gestió directa i la transparència són principis bàsics i irrenunciables en un govern d’esquerres”.

Show More

Related Articles

Back to top button