EUPV demana al govern municipal que penge la bandera feminista en la balconada de l’Ajuntament

Rosa Albert: “Tenim l’obligació de treballar per la igualtat efectiva entre homes i dones i visibilizar la lluita de les dones per aconseguir-la”

La coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, ha proposat al govern municipal que durant aquesta setmana onege la bandera feminista en la balconada de l’Ajuntament com a mostra de suport a la vaga feminista convocada per a aquest 8 de març. “Com a Administració, l’Ajuntament té l’obligació no solament de conscienciar sinó d’implementar polítiques d’igualtat que corregisquen les desigualtats i les situacions de vulnerabilitat en les quals les dones es troben en el seu moment a diari. Avui li demanem al govern de la Nau un acte simbòlic, que la balconada de l’Ajuntament aculla l’ensenya feminista”, ha manifestat.

Tal com ha recordat la dirigent de la formació d’esquerres, aquesta jornada de vaga té un caràcter internacionalista i es convoca en més de 150 països i pretén ampliar la repercussió i visibilitat de la força feminista que van tenir els aturs realitzats en 2017. “El 8 de març és una jornada de lluita feminista a tot el món en la qual recordem a les 129 treballadores de la fàbrica Cotton de Nova York que, un 8 de març de 1908, van declarar una vaga en protesta per les condicions insuportables de treball i que van morir abrasades quan l’amo va tancar les portes i li va calar foc. Avui, en 2018 hem d’anar més lluny hem de mostrar la força de les dones i treballar perquè ningú mire cap a un altre costat”, ha declarat.

Rosa Albert ha volgut tenir un record per a les dones víctimes de la violència de gènere , al seu judici, una xacra que cal erradicar. “Com societat no ens podem permetre la mort de cap dona més. Hem de posar en la centralitat social el discurs i les propostes feministes i atacar d’arrel les causes que generen aquesta violencia”, ha incidit.

La coordinadora d’EUPV a València ha explicat que el diputat d’IU en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha registrat una proposició de llei per a reformar la llei que regula l’ús de la bandera a Espanya i donar cobertura a l’exhibició en tot edifici i establiment de l’Administració central, autonòmica, provincial o municipal, d’altres ensenyes sempre que no contravinguen l’ordenament jurídic i la legislació sobre respecte als drets fonamentals, drets humans i memòria històrica. “La balconada de l’Ajuntament és un gran aparador i més en aquestes dates falleres. Per açò li demanem a l’Ajuntament sensibilitat i compromís polític i social i que assumisca la nostra proposta”, ha conclòs Albert.

8 de març

 

 

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button