EUPV denuncia que es permeta que famílies en situació vulnerable es queden sense alternativa habitacional

Rosa Albert: “Les administracions no poden permetre que es mantinga un negoci a costa d’una necessitat vital com l’habitatge”

La coordinadora d’Esquerra Unida a València, Rosa Albert, ha recordat avui la necessitat de desenvolupar polítiques d’habitatge des del govern municipal. “L’habitatge és un dret bàsic de les persones, per la qual cosa les Administracions públiques no poden permetre que es mantinga un negoci a costa d’una necessitat que és vital”.

Rosa Albert ha fet aquestes declaracions després de conèixer-se aquesta setmana que els 50 inquilins d’un edifici del barri de la Saïdia estan havent d’abandonar els seus habitatges després que el propietari únic les haja venut a un grup inversor amb la intenció d’enfocar aquests pisos al turisme o a estudiants estrangers amb rendes altes. “ Moltes de les persones afectades són molt vulnerables, amb rendes molt baixes, i es troben ara mateix sense cap tipus d’alternativa habitacional” , ha assenyalat Albert.

Tal com ha destacat la coordinadora d’EUPV en la ciutat, “aquest govern municipal, si realment vol dir-se del canvi, no pot ser alié a situacions com aquesta, i ha d’actuar fins a on aconseguisquen les seues competències per a pal•liar les conseqüències de l’especulació urbanística i turística, i implementar totes les mesures que siguen necessàries perquè aquestes persones no es queden sense habitatge”.

“Des d’ Esquerra Unida seguim defensant la necessitat d’implementar mesures de lloguer social des de l’Ajuntament, posant els habitatges de propietat municipal a disposició pública per a lloguer social, o aplicant impostos que penalitzen la presència d’habitatges buits en la ciutat i destinant aqueixa recaptació a la compra i rehabilitació d’habitatges per a lloguer social”, ha dit Rosa Albert, qui ha exigit al govern de Joan Ribó que inste als seus socis de la Generalitat al fet que promoguen una llei d’arrendaments d’habitatge valencià per a limitar preus, facilitar lloguers i protegir a col•lectius vulnerables.

En relació a l’especulació orientada al turisme, Rosa Albert ha destacat que Esquerra Unida defensa “un desenvolupament turístic que vetle per la qualitat de vida dels residents, la qualitat de l’ocupació i la gestió dels impactes socials de l’activitat turística. No podem admetre —ha afegit Albert— que en lloc de fer açò s’estiga fomentant una especulació que acabe per expulsar a persones que poden caure en risc d’exclusió social en benefici de grups inversors”. En aquest sentit, la dirigent d’esquerres ha assenyalat també la necessitat d’implantar la taxa turística assegurant que els ingressos que aquesta genere es queden en la ciutat.

Show More

Related Articles

Back to top button