EUPV urgeix al govern municipal a definir el seu model d’oci per a la ciutat

Rosa Albert: “La convivència veïnal ha de ser l’eix que vertebre la política d’oci en la ciutat”

La coordinadora d’EUPV en València, Rosa Albert, ha reclamat al govern municipal que aborde d’una manera directa, clara i participativa la gestió de l’oci en la ciutat. “La gestió de l’oci incideix directament en el model de ciutat i per tant, en la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Som conscients que es tracta d’un tema complex i delicat, però justament per açò es fa necessari una solució transversal i consensuada l’eix principal de la qual siga preservar la convivència veïnal. Ha arribat el moment de revisar l’ordenança d’ocupació de via pública i aconseguir un acord social el més ampli possible”, ha manifestat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha assenyalat que l’oci és una de les activitats econòmiques amb major impacte en la ciutat i que afecta al dia a dia de veïns i veïnes. Per a Albert “ això suposa un repte atès que d’una banda cal garantir el dret al descans de veïns i veïnes evitant les molèsties i per una altra treballar per a situar a València en el centre d’un turisme de qualitat.”

La coordinadora d’EUPV a València ha incidit en la complexitat del tema posat que aquesta activitat comporta col•lateralment sorolls, brutícia o contaminació acústica i indirectament està canviant la fisonomia de la ciutat. Albert ha volgut recordar l’informe del Síndic de Greuges en el qual es reclama que es prenguen mesures contundents contra el soroll i el botellot, així com la sentència del Tribunal d’Estraburg per la qual condemna a Espanya a pagar 13.000€ a un veí del barri de Sant Josep. “És evident que existeix un conflicte. No solament per l’informe citat o la sentència d’Estrasburg, sinó que només cal passejar-se per Russafa, Patraix o El Cedre, per posar uns exemples, per a constatar la preocupació, quan no, malestar veïnal. Entenem i compartim aqueix malestar de veïns i veïnes perquè assistim a la transformació d’alguns barris en parcs temàtics de l’oci, desplaçant l’activitat econòmica tradicional, i que acaben sent considerades zones ZAS” ha declarat.

La coordinadora d’EUPV a València ha incidit en la complexitat del tema posat que aquesta activitat comporta col•lateralment sorolls, brutícia o contaminació acústica i indirectament està canviant la fisonomia de la ciutat. Albert ha volgut recordar l’informe del Síndic de Greuges en el qual es reclama que es prenguen mesures contundents contra el soroll i el botellot, així com la sentència del Tribunal d’Estraburg per la qual condemna a Espanya a pagar 13.000€ a un veí del barri de Sant Josep. “És evident que existeix un conflicte. No solament per l’informe citat o la sentència d’Estrasburg, sinó que només cal passejar-se per Russafa, Patraix o El Cedre, per posar uns exemples, per a constatar la preocupació, quan no, malestar veïnal. Entenem i compartim aqueix malestar de veïns i veïnes perquè assistim a la transformació d’alguns barris en parcs temàtics de l’oci, desplaçant l’activitat econòmica tradicional, i que acaben sent considerades zones ZAS” ha declarat.

Rosa Albert ha explicat que canviar el model d’una ciutat com València, després de vint-i-quatre anys de govern del Partit Popular, és complex però si s’aposta per aquest canvi és necessari tenir present no solament la situació de partida sinó també com afectaran les actuacions que es facen en la ciutat del futur. ”Per a què volem unes voreres més àmplies, si moltes vegades no podem passejar per elles. De què ens serveix fer zones exclusives de vianants si, després les omplim de terrasses” s’ha preguntat.

La coordinadora de la coalició d’esquerres no veu excusa en l’herència rebuda i proposa una revisió de l’ordenança d’ocupació de via pública. A més ara quan Les Corts estan preparant la llei de Turisme, Oci i Hospitalitat és el moment perquè València, cap i casal i destinació turística, faça escoltar la seua veu, alhora que remodele les seues ordenances i ordene la ciutat d’acord a un model de turisme i oci sostenible. “ Hem d’aportar a veïnes i veïns solucions i alternatives que li ajuden en el seu moment a dia. Defensem un model d’oci que vetle per la qualitat de vida de les persones residents, que siga capaç de gestionar els impactes socials i mediambientals. Creiem que és el moment d’abordar una revisió de l’ordenança d’ocupació de via pública amb la participació social el més àmplia possible com l’administració, agents socials, entitats veïnals o el Consell de la Joventut entre altres entitats” ha postil•lat.

Per a EUPV “La solució no pot ser traslladar el problema d’una zona de la ciutat a una altra ni convertir València en una suma de zones ZAS” ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button