EUPV reclama la connexió de tots els trams del carril bici

Rosa Albert: “Sembla que en el carril bici també seguim amb la política de zones de primera i zones de segona”

 

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha exigit a l’equip de govern municipal que avance en el model de mobilitat que pregona i connecte la xarxa de carril bici. “Estem avançant en la construcció de carrils bici, la qual cosa implica també una visió de la ciutat més sostenible que, des d’EUPV compartim, no obstant açò sembla que s’actue de manera improvisada. Alguns dels trams nous estan sense acabar i sense connectar al que cal afegir la connexió dels trams ja existents i la falta de manteniment en general el que es tradueix en una sensació de caos i crea problemes de seguretat i convivència entre ciclistes i vianants”, ha declarat.

La dirigent de la formació d’esquerres ha posat d’exemple l’antic llit del riu on hi ha trams sense connectar especialment els passos pels ponts en direcció a la perifèria com és el cas del tram que va del pont del Real cap al parc de Capçalera. “Aquesta connexió estava pressupostada i s’havia adquirit el compromís d’executar-la abans de finalitzar 2017. Estem ja en 2018 i seguim igual. Li demanem a l’equip de Joan Ribó que complisca els seus compromisos i execute aquesta obra”, ha manifestat.

Per a Albert, dissortadament , aquest no és un cas aïllat i ha recordat les denúncies de la seua formació sobre aquest tema. “ Fa temps que venim exigint un pla integral del carril bici que contemple no solament la construcció sinó també el manteniment. Només cal fer-se un volt per barris com Orriols, Marxalenes, Malilla o les pedanies per a adonar-se que encara queda molt per fer. Alguns carrils no porten a cap lloc o estan plens de clots , la qual cosa provoca situacions de perill i també alguns problemes de convivència entre ciclistes i vianants” ha incidit. “ Se’ns presenta l’anell ciclista com un exemple, mentre que la resta de la ciutat, la que no veuen els turistes, segueix invisible per al consistori”, ha postil•lat.

Des d’EUPV “apostem per un model de ciutat habitable i sostenible i per a tota la ciutadania, en el qual la bicicleta té un paper important juntament amb un transport públic eficaç i la conscienciació de la ciutadania. Estem en un any preelectoral, esperem que el govern municipal actue mogut pels interessos generals i no pels electorals”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button