EUPV denuncia que es mantinga el perill en els solars de la ciutat en no avançar en l’execució subsidiària de la seua neteja

Rosa Albert: “Continuem proposant l’ús veïnal d’aquest tipus de solars, la neteja i manteniment dels quals ha de ser a càrrec dels propietaris per mandat de les Administracions”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat que l’Ajuntament seguisca sense executar subsidiàriament la neteja dels solars abandonats de la ciutat. La formació d’esquerres ja ha alertat diverses vegades del problema d’insalubritat existent i el perill d’incendi evident. De fet, fa solament uns dies els bombers van haver d’intervenir per a sufocar un nou conat d’incendi en el solar situat al costat del carrer Mossén Cobos en Benimàmet.

“És l’Administració pública qui està obligada a condicionar aquests espais per a evitar aquestes situacions, reclamant després el pagament dels costos al propietari, però l’Ajuntament segueix mirant cap a un altre costat en una qüestió tan delicada com és la seguretat dels veïns i veïnes dels barris i pedanies, incorrent en una clara responsabilitat patrimonial per la seua inactivitat”, ha assenyalat Rosa Albert.

La coordinadora d’EUPV a València ha recordat la proposta de l’organització d’esquerres sobre aquest tema, que implica realitzar un cens dels solars de la ciutat assegurant el seu ús temporal fins que aquests siguen reclamats pels propietaris. “Aquest ús pot orientar-se a l’aparcament lliure o altres usos públics en benefici dels veïns i veïnes, de manera consensuada i tenint en compte les necessitats dotacionals de cada barri, realitzant una previsió perquè aquestes necessitats siguen cobertes de manera definitiva en el moment que calga retornar l’espai ocupat a la propietat”, ha dit Rosa Albert.

Així mateix, la portaveu d’Esquerra Unida en la ciutat ha assenyalat que “el govern municipal segueix contravenint la legislació sobre aquest tema i les seues pròpies ordenances municipals, en permetre que els propietaris d’aquests solars mantinguen aquesta situació d’insalubritat i perill imminent”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button