EUPV aposta per l’ocupació pública per a combatre la desocupació estructural en València

Rosa Albert: “Ens preocupa que s’hagen perdut 7.000 llocs de treball públics en l’últim any”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha mostrat la seua preocupació per les dades de l’informe de la situació sociolaboral de la ciutat de València elaborat pel Gabinet Tècnic i la Secretaria d’Ocupació Formació i Desocupació de CCOO en el marc del V Pacte per a l’ocupació de la ciutat de València. “Les dades de l’informe indiquen que l’atur s’està tornant estructural en la ciutat i afecta a un sector poblacional molt vulnerable. Davant aquesta situació l’Ajuntament no pot estar inactiu, al nostre judici, ha de preparar-se per a afrontar aquest repte amb plans transversals i específics a curt i mig termini”, ha manifestat.

Rosa Albert ha assenyalat que, segons les dades del citat informe, la ciutat de València no s’ha recuperat, encara, de les conseqüències de la crisi econòmica i de la política de retallades. Un dels sectors que s’ha vist afectat ha sigut el de les administracions públiques amb una pèrdua d’uns 7.000 llocs de treball en l’últim any. “Les pèrdues es donen en les administracions autonòmiques i estatal però, al nostre judici, són injustificades atés que necessitem una administració àgil, la qual cosa no vol dir amb menys recursos humans, sinó amb més eficàcia, amb més proximitat a la ciutadania. Cal rejovenir les plantilles del sector públic no retallar-les”, ha remarcat.

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat ha explicat que les persones aturades de llarga durada augmenten a València i que la desocupació és més elevada entre les dones compreses en la franja d’edat de 30 a 54 anys, la qual cosa les converteix a aquestes en un col·lectiu especialment vulnerable. “ Ens preocupa que l’atur es convertisca en estructural en la ciutat. Moltes de les persones aturades l’estan des de fa més de dos anys i amb poques expectatives de reincorporar-se a la vida laboral o, el que és el mateix, sense dret a cap prestació”, ha incidit.

La dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que els barris més afectats per l’atur són Orriols, Torrefiel i Sant Llorenç.” Aquests són uns barris tradicionalment abandonats pels governs anteriors. Si no volem mantenir una ciutat amb barris de primera i barris de segona, urgeix actuar de manera coordinada i transversal en els mateixos”, ha postil·lat.

Des d’EUPV “defensem uns ajuntaments com a motors d’ocupació pública, estable i de qualitat. Davant els reptes que se’ns presenten l’Ajuntament ha d’actuar d’una manera transversal, no solament elaborant plans d’inserció laboral i formació, atenent a les especificitats dels diferents sectors afectats, sinó també remunicipalizant serveis i generant nous jaciments d’ocupació”, ha conclòs Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button