EUPV demana a Ajuntament i Generalitat que defensen davant Foment els interessos dels Poblats Marítims en el projecte de l’accés nord

David Rodríguez: “Una infraestructura com aquesta no pot fer-se a costa de barris ja molt castigats”

Rosa Albert: “València té un deute amb els Poblats Marítims. No podem permetre que, una vegada més, els interessos econòmics d’uns pocs prevalguen als ciutadans”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, i la coordinadora d’EUPV en la ciutat de València, Rosa Albert, han mostrat la seua preocupació per la divergència d’opinions entre la Generalitat i l’Ajuntament de València en el projecte de l’accés nord. “Aquesta és una infraestructura plantejada fa ja molt temps, ara sembla que hi ha cert interès a prioritzar-la. Per açò li demanem a ambdues administracions que es coordinen i tinguen fermesa en la reunió amb Foment amb l’objectiu de defensar els interessos de la ciutat per damunt d’altres interessos”, han defensat tots dos dirigents.

En concret, David Rodríguez ha explicat que EUPV ha apostat i aposta pel trànsit ferroviari i la connexió del corredor mediterrani com a prioritat abans que pel trànsit rodat. “Entenem que vertebrar el territori i facilitar les comunicacions són importants per al desenvolupament econòmic però açò no pot fer-se a costa dels interessos de les ciutats i els seus habitants”, ha declarat.

Així mateix, ha instat a les administracions valencianes a portar una posició consensuada a la reunió amb el Ministeri de Foment que vetle pels interessos públics. “No es tracta de paralitzar, ni impedir cap infraestructura sinó de cercar la millor solució sense que aquesta siga perjudicial per als veïns i veïnes afectades”. A més, ha recordat que hi ha altres municipis afectats, com el d’Alboraia, que s’ha mobilitzat davant la destrucció d’horta que suposaria el projecte actual.

“En concret, la nostra regidora en l’Ajuntament d’aquest municipi, Marta Martín, juntament amb col•lectius socials, plataformes i associacions de veïns, s’han mobilitzat en nombroses ocasions per a mostrar la seua negativa a un projecte que suposa l’ampliació del tercer carril de la V-21 i que implicaria la desaparició de l’horta protegida d’Alboraia, oposició que també han traslladat a l’Ajuntament de València”, ha explicat Rodríguez.

Per la seua banda, Rosa Albert ha recordat que la seua formació sempre ha defensat que el túnel contemplat en el projecte de l’accés nord no era la millor opció, per entendre que és una agressió més als Poblats Marítims. “El túnel i el consegüent pas de vehicles suposaria un augment de consum de combustibles fòssils el que significa una afecció intolerable en uns barris ja molt castigats amb altres actuacions anteriors”, ha assenyalat.

Finalment, ha remarcat que EUPV aposta per la regeneració de la façana marítima tan degradada per les actuacions anteriors. “València té un deute amb els Poblats Marítims. No podem permetre que, una vegada més, els interessos econòmics d’uns pocs prevalguen als ciutadans”, ha conclòs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button