EUPV rebutja que es mantinga l’obertura de les grans superfícies els diumenges i festius en la ciutat de València

Rosa Albert: “Passar de 63 a 40 festius d’obertura després de més de dos anys de govern és un avanç, però l’objectiu ha de ser impedir l’obertura en festius”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que tant el govern municipal com l’autonòmic tornen a incomplir els seus programes electorals, en aquest cas respecte a l’obertura en diumenges i festius en la ciutat de València. Mes de dos anys després la llibertat horària ha sigut i va a seguir sent una realitat, realitat que segueix afectant als i les treballadores del xicotet i gran comerç.

“Hi ha dades objectives que arrepleguen que la implantació de la llibertat horària ha tingut conseqüències nefastes per al xicotet comerç amb la pèrdua de milers d’ocupacions i tampoc ha servit per a crear ocupació en les grans superfícies, sense oblidar les conseqüències per als i les treballadores afectats”. “Des d’EUPV sempre hem sigut conscients que ens trobàvem davant un tema complex atès que són vàries les administracions amb competència en la matèria, però tornem a recordar a l’alcalde de València que l’Ajuntament pot proposar les zones de gran afluència turística i per tant pot tornar al plantejament inicial de limitar-la a una, a l’entorn de la llotja”. “En comptes d’açò presenten com un gran assoliment passar de 63 a 40 festius al llarg de l’any”, ha declarat Albert.

Albert ha tornat a recordar que tant la Generalitat com l’Ajuntament, van assumir el compromís d’acabar amb la llibertat horària imposada pel PP en la ciutat de València. A l’abril de 2016 es va limitar l’obertura en diumenges i festius a dues zones de la ciutat: l’entorn del cèntric carrer Colón i el de la Ciutat de les Arts i les Ciències, solament un mes després la Consellería d’Economia a través d’una resolució decideix la suspensió cautelar de l’acord adoptat per a reduir a dos les zones de gran afluència turística tornant a la situació inicial d’obertura total.

“Ens sembla lògic i necessari que les administracions se senten a negociar amb el sector del comerç, però en aquesta negociació s’han tornat a oblidar del col·lectiu a qui més afecten aquestes mesures que són els treballadors i treballadores, cosa que ens sembla injustificable sobretot si ve d’un govern progressista”.

Des del 2013 hem tingut temps de comprovar com la llibertat d’horaris aprofundeix en polítiques que únicament beneficien a les grans superfícies, polítiques que perjudiquen de manera molt greu al mitjà i petit comerç i que perjudiquen als treballadors i treballadores que veuen com les seues condicions de treball empitjoren i que es conculquen els seus drets de conciliació de vida familiar i laboral. Per açò, “ja és hora que Generalitat i Ajuntament s’organitzen i coordinen i complisquen amb les seues promeses electorals”, ha conclòs la coordinadora d’EUPV en la ciutat de València.

Show More

Related Articles

Back to top button