EUPV exigeix l’obertura per al curs escolar 2017/2018 de l’Escola Infantil de Mestalla

Rosa Albert: “Un any més roman tancat un equipament públic que va costar 1,5 milions d’euros sense que Generalitat ni Ajuntament donen cap solució”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat que el curs 2017/2018 l’Escola Infantil situada al barri de Mestalla romandrà tancada. Situada al Carrer Ros Belda, aquest equipament públic construït amb càrrec al Pla Confiança que va tenir un cost d’1,5 milions d’euros, roman tancat i inutilitzat des de la finalització de les obres fa ja més de 4 anys. “A dia d’avui i pese els reiterats anuncis per part tant de la Regidoria d’Educació com de la Conselleria totes les escoles infantils dependents de l’Ajuntament de València continuen privatitzades”. Per a la coordinadora de la formació d’esquerres “és injustificable que un govern que tant a nivell municipal com a autonòmic diu apostar per l’educació pública, permeta no solament les privatitzacions, sinó també que equipaments que podrien haver-se obert gestionats directament per l’administració romanguen tancats”.

Albert ha recordat que en el període de matriculació per a aquest curs 2017/2018 no s’oferia aquesta escola, i que un any més i a escassos dies de l’inici del curs, aquest equipament públic romandrà tancat i sense oferir servei als xiquets i xiquetes del barri.

“Des d’EUPV sempre hem defensat la necessitat que l’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, ha d’oferir places públiques  en les escoles infantils municipals, és ara quan es pot i deu corregir un desequilibri generat durant els anys de govern del PP en la ciutat de València”.

En aquest sentit ha demanat transparència respecte a la situació en la qual es troba l’obertura de l’Escola de Mestalla, alhora que ha recordat que “no n’hi ha prou amb cedir les instal•lacions a la Conselleria, el deure de de l’Ajuntament és controlar que es garanteix l’accés a l’educació pública en un tram d’edat tan important com és el de 0 a 3 anys en el qual la pràctica totalitat de places que s’ofereixen pertanyen a l’ensenyament privat”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button