Esquerra Unida lamenta la passivitat de l’equip de govern respecte a les torres d’alta tensió i subestacions elèctriques de València

Albert: “Després d’anys de denúncies veïnals, es torna a donar l’esquena a les denúncies sobre l’existència de torres d’alta tensió situades a escassos metres de col•legis i zones residencials”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha anunciat que la seua formació política va a traslladar al Parlament Europeu a través de l’eurodiputada Paloma López la problemàtica que s’està vivint en diversos barris de la ciutat respecte a l’existència de torres d’alta tensió i subestacions elèctriques que es troben al terme municipal de València. “Davant la  passivitat de l’actual equip de govern municipal que ha passat d’estar darrere de les pancartes reivindicant amb els veïns i veïnes a assegurar que les mateixes no suposen cap risc per a la seguretat i salut de les persones, tot i que hi ha informes i estudis que asseguren que la salut de les persones pot veure’s afectada. Segueixen existint denúncies reiterades de barris que porten demandant la retirada d’aquests elements donada la seua proximitat a habitatges i fins i tot a zones escolars, desgraciadament ni l’anterior equip de govern del PP ni l’actual ofereixen cap solució”, ha declarat Albert.

La coordinadora de la coalició d’esquerres ha recordat el desinterès amb el qual s’està actuant respecte a la  reivindicació que durant anys han mantingut barris com Patraix, perquè es trasllade la subestació, però també a altres barris com Benimaclet o Malilla que vénen reclamant a l’actual govern municipal que es procedisca a retirar els pals d’alta tensió situats al carrer Poeta Ricart Sanmartí, cantonada amb Enginyer Vicente Pichó amb Enginyer Alberto Oñate i amb Massalfasar o les tres torres situades dins del PAI de Malilla, en el cas de Benimaclet a escassos metres d’edificis habitats i d’un centre escolar. “El pitjor d’aquesta situació és que han fet falta dos anys de legislatura i diverses denúncies perquè es done resposta, i que la mateixa no s’ajuste a la realitat ja que obvia l’existència d’habitatges pròxims a les citades torres. Volem recordar que existeixen diverses sentències que obligaven a retirar  un transformador en considerar que hi ha indicis raonables per a suposar que el nivell d’exposició al que estaven sotmeses els habitatges era un factor de risc per a la salut”.

La coordinadora d’EUPV ha volgut recordar que “durant anys hem acompanyat als i les veïnes de Patraix i Benimaclet en les seues  reivindicacions, ara ha arribat el moment perquè els qui tenen capacitat de govern vagen més enllà de la pancarta i la moció institucional i complisquen amb el promès durant anys”. “Davant la passivitat del govern municipal, des d’EUPV anem a seguir denunciant i reclamant que es prioritze la salut i  seguretat dels i les veïnes enfront dels interessos privats i per açò anem a portar aquesta reivindicació al parlament europeu”, ha finalitzat Albert.

 

Show More

Related Articles

Back to top button