EU denuncia el tancament a l’agost de pràcticament la totalitat de les biblioteques de la ciutat de València

Rosa Albert: “Lamentem que per al govern municipal seguisca sense ser una prioritat el servei públic fonamental que es presta als barris a través de la xarxa de biblioteques municipals”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de valència, Rosa Albert, ha denunciat avui que igual que en anys anteriors, el govern del Botànic tancarà la pràctica totalitat de les biblioteques municipals de la ciutat durant el mes d’agost. En concret, l’Ajuntament de València baixa la persiana de 21 de les 31 biblioteques existents a València durant el mes que més veïnes i veïns de la ciutat gaudeixen de les seues vacances, sense oblidar als i les estudiants que utilitzen aquests  espais per a preparar els seus exàmens. “Resulta més que evident que malgrat els anuncis, la despesa en estudis i la promesa de que s’anava a prendre com una prioritat el garantir els recursos que permetan oferir un servei públic fonamental per a la ciutat, la realitat és que no s’ha fet absolutament res”, ha lamentat Albert.

Segons es pot comprovar a la pròpia pàgina web de la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de l’Ajuntament de València, en total existeixen 31 equipaments d’aquest tipus mentre que durant el mes d’agost es tanquen 21 i es deixen obertes tan sols 10. “Amb aquesta política es castiga a les persones que, per motius varis, es queden en la ciutat, sobretot per a aquelles persones que viuen als barris més afectats per la crisi”, ha dit Albert.

El repartiment de biblioteques que romandran obertes en la ciutat, va a provocar que molts barris de la ciutat es troben sense aquest servei, i que hagen de desplaçar-se quilòmetres per a trobar la biblioteca més pròxima.

La formació d’esquerres ha tornat a demanar al nou equip de govern que siga sensible, a més, amb els centenars d’estudiants de la ciutat de València que aprofiten el mes d’agost per a preparar els exàmens i no tenen altres llocs que anar per a estudiar que a les biblioteques públiques municipals. “Tornem a demanar que es destinen els recursos necessaris per a pal•liar aquest dèficit  i que es demostre que aquest govern aposta per la cultura i garanteix l’accés de la mateixa a tots els barris de la ciutat”, ha finalitzat Albert

Show More

Related Articles

Back to top button