EUPV defensa que el PAI de Benimaclet es desenvolupe de manera no agressiva i connectant el barri amb l’horta

Rosa Albert: “Les veïnes i veïns de Benimaclet han fet la seua part, i molt bé. Ara li toca fer-la al govern municipal i al futur agent urbanitzador”

“Durant aquestes últimes setmanes estem veient com empreses promotores i entitats bancàries tracten de prendre posició per al repartiment del pastís dels prop de 300.000 metres quadrats del PAI Benimaclet Est”, ha dit avui Rosa Albert. “Davant aquesta situació –tal com ha destacat la coordinadora d’EUPV en la ciutat de València– el govern municipal ha d’assegurar un desenvolupament urbanístic no agressiu, que respecte el medi ambient i que aposte per la recuperació del que mai es deuria haver perdut, com és, la connexió entre el barri i l’horta”.

La coordinadora de l’organització d’esquerres en la ciutat ha destacat que Esquerra Unida sempre ha estat en contra de l’urbanisme agressiu i depredador, defensant l’horta i posicionant-se des d’un principi en contra del model urbanístic que suposava el PAI Benimaclet Est.

Ja des de l’elaboració del PGOU de València de 1988, EUPV es va posicionar fermament en contra de la massiva requalificació del sòl en detriment de l’horta i la seua trama de camins, sèquies i alqueries.

De manera idèntica, en 1994, el Grup Municipal d’Esquerra Unida en l’Ajuntament de València va presentar al•legacions al projecte del PAI Benimaclet Est, rebutjant l’espoli de l’horta de Benimaclet a costa de l’edificació de torres per a situar 1.345 habitatges.

“Ara –tal com ha recordat Albert–, han passat més de dues dècades i els únics que realment han aportat una alternativa al desenvolupament urbanístic del barri durant tot aquest temps ha sigut el veïnat a través de l’Associació de Veïnes i Veïns de Benimaclet”. “En la passada legislatura –ha continuat Rosa Albert– tots els grups municipals vam ser convidats per l’Associació de Veïnes i Veïns a conèixer i recolzar els 52 treballs aportats per arquitectes i paisatgistes. Van ser projectes que Esquerra Unida va recolzar en el seu dia i que seguim recolzant, i instem per tant a que siguen tinguts en compte a l’hora de desenvolupar aquest PAI”.

Finalment, la coordinadora d’EUPV a València ha manifestat el suport de la seua organització a “una vertadera participació ciutadana en el desenvolupament de grans obres i projectes urbanístics, i no el model de pressupostos participatius que de moment planteja el govern municipal, que ni són realment participatius, ni es desenvolupen de manera efectiva per a solucionar les vertaderes demandes dels veïns i veïnes, doncs per exemple no permeten opinar i aportar idees en el desenvolupament de grans projectes urbanístics que afecten el futur dels seus barris”, ha dit Rosa Albert.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button