Rosa Albert: “La Generalitat no ha ingressat en el que va d’any ni un euro del conveni d’assistència social”

Esquerra Unida lamenta que, igual que per al govern del PP, els ‘governs del canvi’ segueixen sense entendre com una prioritat el reconeixement i pagament d’aquestes transferències

La coordinadora d’Esquerra Unida a la ciutat de València, Rosa Albert, ha denunciat que, a data d’avui, encara no ha fet efectiu la Generalitat ni un euro dels 6.934.000€ que deu a l’Ajuntament de València en concepte del conveni d’assistència social corresponent a l’exercici de 2017. “A aquesta quantitat caldria afegir els 2.389.000€ del conveni de manteniment dels col·legis municipals, de manera que l’administració més propera al ciutadà i que ha d’actuar amb urgència en aquests casos, no li la dota dels recursos necessaris. Lamentem haver de constatar que ni abans el PP ni ara el govern del Botànic compleixen amb les obligacions que un govern d’esquerres ha de tenir per a atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania que es troba en situació o risc d’exclusió social”, ha dit la coordinadora d’EUPV a la ciutat.

Albert ha insistit en el que va ser una de les reivindicacions més recurrents durant la legislatura passada, com va ser exigir el pagament d’aquestes transferències de forma periòdica per a poder atendre les necessitats dels col·lectius més desprotegits de la ciutat, i més tenint en compte que són els Ajuntaments els qui assumeixen aquestes prestacions que són competència de la Generalitat.

“Lamentem que res haja canviat i que en 5 mesos d’exercici, dels 9.811.350,00 milions d’euros que hi ha previstos ingressar en concepte de transferències de la Generalitat únicament s’ha ingressat 1.028.591,15”. Per a la coordinadora, “és frustrant observar com dos anys després l’actual equip de govern segueix sense reaccionar i adopte la mateixa actitud de tolerància que assumia el PP, esperem que açò canvie i que exigisca amb contundència a la Generalitat el compliment de les seues obligacions”, ha conclòs Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button