David Rodríguez: “En les organitzacions d’esquerres i progressistes ha de seguir la República com un pla d’acció que articule les lluites”

El coordinador general d’Esquerra Unida ha clausurat a València el cicle “Historia és memòria” organitzat per l’organització d’esquerres

David Rodríguez ha destacat el paper que, com a hereva de la República, exerceix EUPV com a organització republicana “no solament en la teoria sinó també en la pràctica”. Per la seua banda, Rosa Albert, coordinadora d’Esquerra Unida a València ha recordat que es compleixen ara 80 anys des que la ciutat ostentara la capitalitat de la República, en “un període que va suposar socialment un gran avanç en drets i llibertats”.  

El coordinador general d’EUPV David Rodríguez ha destacat que Esquerra Unida “ha estat i seguirà estant en l’avantguarda republicana, amb la defensa dels valors republicans d’esquerres en tots els fronts”. Rodríguez ha aprofitat a més per a denunciar l’ocorregut el passat 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la II República, quan va tenir lloc a Castelló una processó amb consignes feixistes i quan el Delegat del Govern va amenaçar als ajuntaments que van desplegar banderes tricolors.

“El millor homenatge als forjadors de la República –ha dit David Rodríguez– serà construir la III República basada en els principis, valors i avanços que va iniciar la Segona, que va ser truncada per la violència i la repressió. Per a açò, en l’agenda política i en les definicions de les organitzacions d’esquerres i progressistes ha de seguir la República com un senyal d’identitat i un pla d’acció que articule les lluites”.

Just abans de la intervenció de Rodríguez, la coordinadora d’EUPV a València ciutat destacava “la importància de no perdre la memòria històrica i seguir reivindicant els valors que van inspirar la II República”. Per açò, ha afegit Albert, “seria fonamental que des dels governs del canvi es reivindicaren els valors de la República i es recordara al PP que la bandera republicana representa els valors de la democràcia i la llibertat”.

En aquest últim acte del cicle “Història és memòria” a València, s’ha presentat el llibre “Godelleta Republicana (1931-1936)”, en el qual un dels seus autors, el regidor de Cultura de Godelleta, Pablo Rodríguez, també d’Esquerra Unida, ha explicat que per primera vegada Godelleta ha elaborat un projecte de recuperació de la memòria històrica republicana. “Des de la regidoria de Cultura hem editat un llibre sobre el període 1931-1936 i s’han col·locat les paraules ‘llibertat, igualtat i justícia’ en la façana de la Casa de la Cultura en memòria dels qui van defensar aquests ideals republicans i democràtics i en homenatge de les i els que els segueixen defensant”, ha destacat.

Així mateix, Rodriguez ha anunciat que va a preparar un altre llibre de l’època de la guerra i primers anys del franquisme.

Show More

Related Articles

Back to top button