EUPV exigeix a Conselleria que no suprimisca aules en els Centres Públics de la Malva Rosa

La formació d’esquerres participa avui en la jornada convocada per la Coordinadora d’Educació de la Malva-Rosa, recolzant la seua jornada de lluita

L’arranjament escolar provisional de la Conselleria d’Educació per al pròxim curs preveu la supressió d’aules en dos Col·legis Públics de la Malva-rosa, el CP Cavite i el CP Malva-rosa. La Coordinadora d’Educació de la Malva-rosa, que representa a la Comunitat educativa del barri, ha manifestat la seua oposició al tancament de cap aula ni escola pública.

Rosa Albert, coordinadora d’Esquerra Unida a València, ha expressat “la nostra solidaritat amb les famílies i treballadors d’aquests dos centres públics, així com el conjunt de centres públics del barri, i el nostre suport a les al·legacions que es presentaran a Conselleria per a mantenir les aules. Açò permetrà garantir el dret a l’educació pública, laica, gratuïta, com un dret fonamental, en un barri amb uns centres públics que desenvolupen uns projectes educatius inclusius i molt consolidats”.

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, també ha manifestat que “és lamentable que s’accepte tancar aules en escoles públiques mentre es mantenen obertes en centres privats-concertats de la zona. La Conselleria d’Educació dirigida per Marzà ha d’apostar decididament per l’eliminació progressiva dels concerts al mateix temps que incrementa l’oferta pública, l’única que garanteix una compensació de les desigualtats, i ha de fer-se amb criteris de qualitat, com les ràtios reduïdes, que permeten desenvolupar una educació individualitzada i contextualitzada en el seu entorn”.

EUPV participa en la campanya que avui dimecres 3 de maig es celebra en defensa de l’Escola Pública amb cercaviles, xarrades, jocs infantils i un tancament en el CP Cavite.

Show More

Related Articles

Back to top button