EU lamenta l’abandonament del govern Local i Autonòmic al tancament de la subestació de Patraix

Rosa Albert: “Una vegada més els anomenats ‘governs del canvi’ tornen a donar l’esquena a la ciutadania i incompleixen els seus compromisos electorals”

La coordinadora d’EUPV  en la ciutat de València, Rosa Albert, ha donat a conèixer avui la contestació del Govern d’Espanya a la pregunta formulada pel Diputat d’EUPV en el Congrés Ricardo Sixto, per  la que sol•licitava informació sobre el trasllat de la subestació elèctrica de Patraix, en haver-se eliminat de la planificació d’instal•lacions elèctriques la subestació soterrada de la nova llera que hauria de substituir a la de Patraix.

En la pregunta formulada en data de 26 de Setembre de 2016 i contestada el 5 d’Abril de 2017 , el govern comunica que “no s’han produït per part del Govern de la Comunitat Autònoma ni d’altres agents la sol•licitud del trasllat de la Subestació de Patraix ni en la sol•licitud de proposta inicial en la qual l’Administració General de l’Estat va rebre de la Direcció general d’Energia de la Comunitat Autònoma el document ‘Relació d’Infraestructures de la Xarxa de Transports d’Energia Elèctrica que es consideren crítiques per a la Comunitat Valenciana’, ni posteriorment en les al•legacions rebudes a l’Informe de sostenibilitat Ambiental”.

Albert ha lamentat aquest menyspreu per part del govern autonòmic i local a la lluita empresa fa més de 10 anys pels i les veïnes del barri de Favara, que van ser recolzats per tots els col•lectius ciutadans de València. “No hi ha excuses, no hi ha justificació tampoc per al fet que l’Ajuntament incomplisca una vegada més un  compromís adquirit amb la ciutadania, estem parlant de la seguretat i la salut de milers de persones”.

Rosa Albert ha recordat que el 7 de gener de 2015 el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va anul•lar l’acord municipal de l’Ajuntament de València que atorgava llicència d’activitat innòcua a aquesta subestació, desestimant el recurs interposat tant pel propi Ajuntament –governat pel PP–, com per Iberdrola i Xarxa Elèctrica Espanyola. “Aquesta sentència hauria d’haver-se traduït a posar punt i final a la subestació elèctrica de Patraix complint així les reivindicacions que al llarg d’una dècada els veïns i veïnes i la Plataforma pels tancament havien vingut reclamant, però la realitat és que la subestació ha seguit funcionant”, ha declarat Albert.

“Des d’EUPV, anem a seguir treballant perquè es produïsca el tancament definitiu d’aquesta instal•lació alhora que anem a exigir a l’Alcalde de València que rectifique i done explicacions davant els i les veïnes de Patraix i en general davant la ciutadania que va dipositar la seua confiança en un canvi que sembla que no arriba”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button