Debat sobre el present i futur de les pensions

Rosa  Albert: ”Les administracions públiques han de dissenyar i implementar polítiques globals que vagen més enllà de qüestions puntuals o assistencials”

Vicent Mauri: “Volen eliminar les pensions en benefici d’una minoria insaciable que domina tots els poders, tant l’econòmic com el polític”

Aquest dijous 27 d’abril, en el Centre Municipal de Serveis Socials de l’Olivereta, ha tingut lloc un debat-col•loqui organitzat per Esquerra Unida València en el qual s’ha parlat de la situació actual de les pensions i el seu futur. En el debat han participat Rosa Albert, coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, i Vicent Mauri, portaveu del sindicat Intersindical Valenciana. L’acte està emmarcat en el cicle de col•loquis “Xarrades per l’Esquerra” organitzat per EUPV València.

Durant la presentació, Rosa Albert ha destacat que “si volem garantir un envelliment digne de la població, cal invertir obligatòriament en els pilars bàsics de l’Estat del benestar i un d’ells, sens dubte, és el de les pensions”.

Tal com ha explicat la coordinadora d’EUPV a València, “una societat avançada i justa ha de garantir la solidaritat intergeneracional, i per açò cal treballar en polítiques que donen a aquest col•lectiu el reconeixement social que correspon, impulsant polítiques perquè puguen desenvolupar la seua vida amb autonomia i plenitud”.

“Des d’Esquerra Unida –ha afegit la coordinadora de l’organització d’esquerres– defensem que des de les administracions públiques es dissenyen i implementen polítiques globals que vagen més enllà de qüestions puntuals o assistencials. Però, lamentablement les polítiques socials i econòmiques que estem patint van en el sentit contrari fins ara”.

Per la seua banda, Vicent Maurí, portaveu del sindicat Intersindical Valenciana, ha explicat que la situació actual “no és fruit d’una crisi imprevisible ni del fet que hagem viscut per damunt de les nostres possibilitats; es tracta d’una crisi provocada amb l’únic objectiu de destruir un model social producte de segles de lluites i conquestes socials. Els serveis públics universals, les pensions, els drets socials, la negociació col•lectiva han de ser eliminats en benefici d’una minoria insaciable que domina tots els poders, tant l’econòmic com el polític. Ells ho tenen clar, els recursos són limitats i els volen tots”.

“Per Intersindical Valenciana –ha dit Mauri–, les alternatives no passen per pactes d’estat per a sotmetre’s als dictats de la Unió Europea, ni pactes socials ni polítiques de concertació social que certifiquen la política devastadora del govern, la patronal i la banca. Per això, només si la majoria de les treballadores i treballadors, de la societat, de les organitzacions sindicals, socials i polítiques estem convençuts i convençudes que hi ha una alternativa i construïm un espai de lluita col•lectiva podrem frenar una dinàmica que ens retorna a una societat que créiem superada”, ha afegit Vicent Mauri, destacant que “el treball digne i estable, les polítiques d’igualtat, els serveis públics universals i les pensions públiques són i han de ser elements innegociables”.

Show More

Related Articles

Back to top button