Esquerra Unida demana que es recupere la funció cultural del centre de Creació Contemporània Les Naus

Rosa Albert: “Ens sembla impresentable que se seguisca sense donar alternatives a tots aquells grups i creadors valencians que van ser expulsats d’aquesta instal•lació pública única a la ciutat”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha reclamat a l’equip de govern de l’Ajuntament que es recupere l’ús de les sales de Les Naus, la funció de les quals era el fomentar i facilitar a preus assequibles l’accés a  sales d’assaig, enregistrament de maquetes i fins i tot d’edició de videos. “No entenem perquè s’han eliminat els usos d’aquestos espais, que en definitiva complien una funció de suport i impuls de l’activitat dels i les creadores valencianes en disciplines tan importants com la música o el cinema”.

“És molt lamentable com s’està gestionant aquesta infraestructura pública, des dels acomiadaments improcedents que ja ens han costat 140.000€ en indemnitzacions, passant  per contractacions posteriors que recorden el “modus operandi” del PP, sense oblidar les decisions que s’adopten de forma unilateral sense atendre les demandes i propostes dels col•lectius afectats i que s’han concretat en l’expulsió d’aquestes instal•lacions”, ha lamentat Albert.

La coordinadora d’EUPV, de la ciutat ha recordat que amb la rehabilitació i recuperació d’aquest espai industrial abandonat, que va ser finançat amb càrrec al Pla I, va suposar un petit avanç per a compensar el dèficit d’espais culturals que tenia i segueix tenint una ciutat de prop de 800.000 habitants com és València.

Aquesta infraestructura pública, entre altres funcions permetia llogar espais equipats com a sales d’assaig, estudis d’enregistrament i d’edició de videos. “No hi ha alternatives assequibles per als i les creadores valencianes,  no hi ha voluntat d’atendre les demandes dels col•lectius afectats per aquestes decisions unilaterals del govern municipal, i açò es concreta a allunyar la cultura encara més dels i les joves valencianes”. “Davant açò anem a presentar un escrit dirigit a l’Alcalde de València exigint-li que democratitze i permeta l’accés  a les instal•lacions públiques de la Ciutat de València”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button