Esquerra Unida rebutja la privatització del refugi d’animals de Benimàmet i Avifauna

Rosa Albert: “Més enllà de la privatització del servei, ens preocupa que no es garanteix el benestar dels animals que s’atenen en aquests centres”

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat la intenció de l’actual govern municipal de privatitzar Servei d’assistència veterinària i suport integral als Centres Municipals d’Acolliment d’animals, és a dir el Centre de Gossos i Gats de Benimàmet i el d’Avifauna i Animals Exòtics de Natzaret.

“Quan s’anuncia que es va a remunicipalitzar el servei, s’està enganyant a la ciutadania, el servei no solament es va a privatitzar sinó que a més parteix d’un pressupost que ha quedat clarament demostrat que és insuficient per a garantir un servei en condicions”, ha dit Rosa Albert.

En concret el pressupost anual que s’arreplega  en el contracte és  de 430.000€ anuals, per a un contracte de dues anualitats prorrogables altres dos més, aquesta és la quantitat amb la qual contava Centre Municipal d’Acolliment de Gossos i Gats, situat en Benimàmet, i a aquest se li suma la gestió del Centre Municipal d’Acolliment de Avifauna i Animals Exòtics, situat al barri de Natzaret. “Tenir una regidoria de benestar animal i traure a gestió privada aquest servei en aquestes condicions ens sembla una burla i una irresponsabilitat”, ha denunciat Albert.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, és més que evident que els recursos que s’han destinat fins ara per al manteniment dels centres municipals d’acolliment és clarament insuficient, l’amuntegament dels animals donada la falta d’espai i els últims assalts patits en el recinte són prova d’açò. “Davant aquesta situació no sabem encara quan es va ampliar l’espai, la contestació des de la delegació de benestar animal és la privatització i la retallada del pressupost”.

La coordionadora d’EUPV València ciutat s’ha preguntat: “Com pretenen atendre en condicions als animals ampliant els serveis a prestar i incloent l’altre centre municipal amb un pressupost que amb tota seguretat serà inferior a l’actual?”. “Anem a passar d’un Conveni amb associacions protectores d’animals a mercantilitzar el benestar animal i cedir-ho a una empresa que solament busca un benefici empresarial, veritablement ens sembla incompatible amb un govern d’esquerres”, ha finalitzat Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button