Esquerra Unida rebutja el pagament de taxes d’examen a entitats privades

Rosa Albert: “El pagament per part de l’Ajuntament  de les taxes del First no afavoreix ni iguala l’accés a la formació, l’única cosa que aconsegueix és  afavorir una vegada més a entitats privades mentre se segueixen descurant les Escoles Oficials d’Idiomes”  

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat avui l’anunci realitzat per la delegada de formació i ocupació, pel qual es planteja que l’Ajuntament de València es faça càrrec del pagament de les taxes d’aquelles persones que aproven l’examen First Certificate in English. En l’actualitat la falta d’inversió pública i l’abandó per part de l’anterior govern del PP i del govern del Botànic de les Escoles Oficials d’Idiomes fa que ni les instal·lacions ni el nombre de places que s’ofereixen siguen suficients per a atendre en condicions la demanda de places. “Ens sembla positiu que el propi Ajuntament reconega la dificultat que troben els i les joves per a accedir a la formació en idiomes, el que no compartim és que s’afavorisca una vegada més a una entitat privada”, ha dit Rosa Albert. “El pròxim serà pagar les taxes d’examen als alumnes d’universitats privades en lloc de la Universitat de València o la Politècnica?”, ha afegit.

Per a la coordinadora de la formació d’esquerres, la prioritat en aquests moments ha de ser la de destinar tots els recursos existents a l’educació pública, després de tants anys d’abandó del PP. Cal recordar que en la ciutat de València  existeix una Escola Oficial d’Idiomes que ofereix aquests cursos i la certificació i els diners de les taxes que es paguen reverteixen  en una institució pública. “Es pagaran també les taxes als qui aproven en l’Escola Oficial d’Idiomes? Es tindrà en compte la renda de les persones que opten a aquesta ajuda?”, ha declarat Albert.

“En definitiva el que cal fer és reivindicar la inversió pública en les Escoles Oficials d’Idiomes i per descomptat si es pretén sufragar amb diners públics, que en tot cas es faça atenent a criteris de renda i en tot cas prioritzant el públic sobre el privat”, ha finalitzat Rosa Albert.

Show More

Related Articles

Back to top button