EUPV exigeix al govern municipal que es deixe de “postureo” i adopte mesures reals que impedisquen l’obertura de les grans superfícies els diumenges festius en la ciutat de València

Rosa Albert: “Dos anys després no es poden limitar a fer una declaració institucional en el ple. Si estan per revertir aquesta situació que prenguen les mesures que com a administració els corresponen”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha lamentat avui que el govern municipal torne a posar-se de perfil i a justificar el fet que quasi dos anys després la llibertat horària en la ciutat de València segueix sent una realitat, realitat que segueix afectant als i les treballadores del xicotet i gran comerç. “Si efectivament es reconeix que la implantació de la llibertat horària ha tingut conseqüències nefastes per al xixotet comerç amb la pèrdua de milers d’ocupacions i tampoc ha servit per a crear ocupació en les grans superfícies, ens preguntem perquè l’Ajuntament no fa gens sobre aquest tema”.

“Som conscients que es tracta d’un tema complex atès que són vàries les administracions implicades, però no menys cert és que l’Ajuntament pot proposar les zones de gran afluència turística i per tant pot tornar al plantejament inicial de limitar-la a una, a l’entorn de la llotja. En comptes d’açò tornen a aplicar la política del ‘postureo’; ja s’han perdut dos anys, esperem i exigim que la solució no es demore molt mes”, ha declarat Rosa Albert.

Albert ha recordat que tant la Generalitat com l’Ajuntament, van assumir el compromís d’acabar amb la llibertat horària imposada pel PP en la ciutat de València. A l’abril de 2016 es va limitar l’obertura en diumenges i festius a dues zones de la ciutat: l’entorn del cèntric carrer Colón i el de la Ciutat de les Arts i les Ciències, solament un mes després la Conselleria d’Economia a través d’una resolució decideix  la suspensió cautelar de l’acord adoptat per a reduir a dos les zones de gran afluència turística tornant  a la situació inicial d’obertura total.

“Ha passat un any i seguim en la mateixa situació, d’una banda una Conselleria presentant recursos in extremis i negociant amb les grans superfícies i per un altra un Ajuntament que ni està ni se li espera”, ha dit la coordinaora de la formació d’esquerres.

“Des del 2013 hem tingut temps de comprovar com la llibertat d’horaris aprofundeix en polítiques que únicament beneficien a les grans superfícies, polítiques que perjudiquen de manera molt greu al mitjà i xicotet comerç i que perjudiquen als treballadors i les treballadores que veuen com les seues condicions de treball empitjoren i que es conculquen els seus drets de conciliació de vida familiar i laboral”. Per açò, ja és hora que Generalitat i Ajuntament s’organitzen i coordinen i complisquen amb les seues promeses electorals”, ha conclòs la coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat de València.

Show More

Related Articles

Back to top button