EUPV denuncia que l’Ajuntament de València defense el model d’educació privada

David Rodríguez: “No entenem que un govern que es diu a si mateix ‘progressista’ defense aquest model. Les necessitats de la majoria social són altres ben diferents”

El coordinador general d’Esquerra Unida, David Rodríguez, ha lamentat avui “la voluntat de l’Ajuntament de València de cedir sòl públic per a fomentar el negoci privat en l’educació. A més, en un barri com el Cabanyal-Canyamelar, tan castigat per aqueix model del Partit Popular que anteposava els interessos especulatius i privatitzadors a les necessitats dels veïns i veïnes”, ha dit David Rodríguez.

Tal com ha manifestat el responsable de la formació d’esquerres, “no s’entén que aquest que marca el govern municipal de la ciutat de València siga el model d’educació, d’infraestructures o d’inversions en els barris que calga seguir, doncs les necessitats dels barris són unes altres ben diferents”.

“Les potencialitats que té un barri com el Cabanyal-Canyamelar són unes altres, amb el seu patrimoni i la seua cultura, i per tant es podrien dotar aqueixes infraestructures per a generar espais públics que milloren les condicions de vida dels veïns i veïnes”, ha afegit el coordinador general d’EUPV.

David Rodríguez ha destacat a més la incoherència que està demostrant amb aquestes pràctiques aquest Ajuntament que se suposa ‘de canvi’ o ‘de progrés’. “Des d’Esquerra Unida volem que es garantisca un sistema d’educació pública que permeta compensar desigualtats, que els i les estudiants tinguen accés per a poder estudiar en igualtat de condicions, amb un sistema de beques, taxes reduïdes, ajudes… i, aqueix model que defensa el govern municipal valencià, a part d’hipotecar al propi Ajuntament, està impulsant un model d’educació elitista que va en contra dels interessos de la majoria social, en contra de la classe treballadora”, ha conclòs el coordinador general d’EUPV.

Show More

Related Articles

Back to top button