EU lamenta el tracte del govern municipal a l’atur internacional de dones convocat amb motiu del 8 de Març

Rosa Albert: “Lamentem que a València no s’haja seguit l’exemple d’altres Ajuntaments en els quals no solament s’ha permès sinó que també s’ha animat a participar en aquest acte reivindicatiu”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert ha reaccionat avui davant la circular enviada pel Regidor delegat de govern interior de l’Ajuntament de València, per la qual textualment s’informa que la realització d’aquest atur es tracta de ‘una decisió personal que s’haurà de realitzar durant la mitja hora de l’esmorzar’. “Ens sembla lamentable que la primera circular que es dirigeix als funcionaris i funcionàries de l’any 2017 siga aquesta, deixant al descobert el nul interès que té l’equip de govern per les accions reals que reivindiquen la igualtat de la dona en tots els àmbits”. “Afortunadament altres Ajuntaments si han enviat una circular per la qual s’informa  als i les treballadores de l’existència d’aquesta concentració alhora que es comunica el dret a participar en la mateixa per a exigir i reivindicar el reconeixement del dret a la igualtat de les dones”, ha declarat Rosa Albert.

“Des d’EUPV, esperem que no es torne a produir una situació d’aquest tipus i més amb el precedent que ja existeix en l’Ajuntament de València en el qual sempre s’ha permès participar de les concentracions i minuts de silenci que s’han celebrat amb motiu de mostrar la repulsa  davant la violència masclista. Esperem que la mateixa circular s’haja passat als regidors i regidores de l’equip de govern que hagen participat en l’atur, i que de la mateixa forma es comprove que s’ha realitzat dins del seu temps d’esmorzar”.

La coordinadora d’Esquerra Unida en la ciutat, finalment ha lamentat la política de titulars i “postureo” de l’equip  de govern. “Mentre que ahir s’anunciaven les conclusions d’un estudi encarregat per l’Ajuntament en el qual es constatava que la taxa de desocupació segueix sent més elevada entre les dones i que la bretxa salarial i en general les pitjors condicions de treball segueix afectant de forma majoritària a les dones, davant aquesta realitat d’ahir, la contestació del govern és la d’entorpir l’exercici d’una activitat reivindicativa”, ha dit Albert.

Finalment, Albert ha demanat “un pronunciament públic de la Regidora d’igualtat i  polítiques inclusives, esperem  que s’establisca un protocol d’actuació que evite trobar-nos davant fets com el d’avui”.

Show More

Related Articles

Back to top button