EU reclama un pla de renovació del carril bici als barris de València

Rosa Albert: “Valorem molt positivament la construcció del carril bici del centre, però no entenem com de forma paral•lela no s’ha actuat en el construït en els barris, que en molts trams és impracticable i perillós”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert, ha valorat com molt positiva la recent posada en funcionament de l’anell ciclista de la ronda interior. Per a la coalició d’esquerres un dels objectius que s’han de complir aquesta legislatura és el d’impulsar mesures que tinguen com a objectiu avançar cap a un model de mobilitat sostenible i que prioritze l’ús de transport públic enfront del vehicle privat. “En aquest sentit esperem que es vagen solucionant els problemes de seguretat que ja es poden observar, perquè la circulació pel carril bici no supose un risc per a la seguretat dels i les ciclistes”, ha afirmat Albert.

Per a la coordinadora no deixa de ser paradoxal que mentre s’inverteix en la construcció d’aquest tram no s’haja tingut en compte el carril bici ja existent que es troba als barris de la ciutat . “El  PP es va despreocupar per aquestes infraestructures i el govern actual ha seguit el mateix camí”, ha declarat Rosa Albert.

Albert a instàncies de diverses associacions de veïns, ha visitat diversos barris de la ciutat i ha pogut comprovar el seu estat de deteriorament i abandó. “És impossible circular amb bici per aquests carrils, foradades, desnivells, residus de tot tipus acumulats fan que siga perillós utilitzar-ho”. En barris com Malilla, Nou Moles, Orriols, Marxalenes… és pràcticament impossible trobar un tram en bon estat, especialment indignant és el que succeeix a Malilla en el qual coexisteix el nou tram amb l’antic i no s’ha invertit ni un euro en millorar i renovar el carril ja existent.

“Sembla que seguim amb la política d’entendre que hi ha barris de segona i de primera en la ciutat i que els recursos s’han de destinar prioritàriament a la zona centre, si efectivament el que es pretén és avançar cap a un model de mobilitat sostenible i a conscienciar a la ciutadania hem d’invertir els recursos necessaris per a açò, i açò passa per invertir en transport públic i a mantenir en condicions aquestes infraestructures”, ha finalitzat Rosa Albert.

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button