EUPV València inicia un cicle de jornades abordant l’ordenació del territori en les seues perspectives històriques, socials i polítiques

Victoria Marín: “Hi ha una absència de models de ciutats tant respecte a la seua implantació en el territori com als propis assentaments existents o planificats”

Amadeu Sanchis: “L’ocorregut respecte als terrenys del Cabanyal per a la Universitat Europea és un calc al que feia el abans PP”

Esquerra Unida de València ha iniciat avui el cicle de debats “Xarrades per l’esquerra” amb un col.loqui sobre ordenació del territori. En la mateixa han participat l’exregidor de l’Ajuntament de València Amadeu Sanchis, i Victoria Marín, arquitecta i actual Cap de Secció de Planificació Territorial en la Generalitat Valenciana, i presidenta de Salvem Tabacalera.

Victoria Marín ha abordat l’ordenació del territori en les seues perspectives històriques, socials i polítiques, analitzant el cost soci-econòmic de la política territorial i la irreversibilitat de les actuacions. De fet, l’encara presidenta de Salvem Tabacalera va assegurar que “Tabacalera és pur urbanisme a favor d’amics”, destacant a més “l’absència de models de ciutats tant respecte a la seua implantació en el territori com als propis assentaments existents o planificats”.

Per la seua banda, Amadeu Sanchis s’ha centrat en aquells compromisos urbanístics que va adquirir EUPV València en els anys de govern del PP i en els quals coincidien PSOE i Compromís, però que aquests dos partits ara en el govern municipal estan deixant de costat junt a València en comú. “Nosaltres seguim reivindicant la figura de l’agent urbanitzador públic enfront dels agents urbanitzadors privats, per a revertir PAIs com el de Benimaclet i tants altres, perquè es protegisca l’horta i el patrimoni històric-artístic dels barris, i perquè es creen nous jaciments d’ocupació pública”.

Finalment, el que va ser portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida en l’Ajuntament, ha destacat la necessitat de derogar la llei d’Administració Local que bloqueja la inversió en prioritats socials, i ha fet una especial referència a la recent cessió de sòl públic del Cabanyal a una universitat privada: “Ha sigut un calc del que va fer el PP amb els centres d’iniciativa social que eren centres educatius privats o amb aquell hospital facultatiu que la Universitat Catòlica volia fer en el solar de Campanar; s’ha utilitzat el mateix mecanisme urbanístic”.

[VEURE FOTOGRAFIES]

Show More

Related Articles

Back to top button