EU rebutja la cessió de sòl públic que planteja el govern local en el barri del Cabanyal a una universitat privada

Rosa Albert:” No es pot utilitzar la necessitat d’inversions públiques i privades en un barri que ha patit tants anys de degradació urbanística i social per a tornar a aplicar les receptes urbanístiques del PP”

La coordinadora d’Esquerra Unida de la ciutat de València Rosa Albert, ha valorat de manera molt negativa l’anunci de l’equip de govern pel qual es projecta cedir sòl públic en el barri del Cabanyal a la Universitat Europea amb l’objectiu d’instal·lar un campus dispers per a albergar aquestes instal·lacions, per a les quals s’ha estimat una cessió de 14.000 metres quadrats de sostre. Després de l’encreuament de declaracions d’aquesta setmana en la qual s’ha hagut d’eixir a justificar la “legalitat i transparència” d’una operació urbanística que ni tan sols s’ha començat a concretar,- es plantejaven permutes-, l’acord al que finalment han arribat els membres de l’equip de govern, és el de seguir endavant a través d’una concessió per 75 anys.

“Açò no és nou, açò és més del mateix, quina diferència hi ha amb la cessió de sòl públic escolar per 75 anys per a construir centres privats o la requalificació d’una parcel·la en el barri de Campanar per a la construcció d’un hospital privat?”, s’ha preguntat la dirigent de la formació d’esquerres.

Albert ha lamentat que s’utilitze la necessitat d’inversions tant públiques com a privades que té el barri del Cabanyal per a justificar una pràctica urbanística utilitzada pel Partit Popular i que sempre va ser rebutjada i criticada per PSPV i, especialment, per Compromís en boca dels qui ara ostenten les màximes competències en Urbanisme i l’Alcaldia de la ciutat.

Des d’EUPV, lamentem també el tracte que s’ha donat a les universitats públiques que sempre han tingut una participació activa i clara en defensa del barri del Cabanyal. “Ens sembla inaudit no solament que se cedisca sòl a una entitat privada, sinó també el tracte que s’està donant a les universitats públiques de la ciutat, independentment que siga preceptiva o no des d’un punt de vista legal la consulta”, ha dit.

“Volem saber què beneficis concrets van a tenir en el barri aquestes instal·lacions i, sobretot, perquè no s’ha prioritzat o almenys intentat que aquests terrenys s’ocupen per les universitats públiques valencianes”, ha plantejat la coordinadora.

Per a Albert, “resulta escandalós que a l’agost del 2015 el Consell, recentment triat en les urnes, deixara sense efecte l’autorització de la Conselleria d’Educació per a la construcció de col·legis privats concertats en sòl públic, iniciativa posada en marxa pel PP l’any 2013, – en aquest cas també se cedia per un termini de 75 anys- i que ara el govern de progrés vaja a utilitzar el mateix o similar mecanisme”.

“Esperem que el govern municipal rectifique, d’una banda pels i les veïnes del barri del Cabanyal, i per un altre pel precedent que generen els qui passen de ser defensors del públic en la teoria a privatitzadores en la pràctica”, ha afirmat la coordinadora, qui ha afegit que “si Compromís, PSPV i València en comú donen el vistiplau a aquest projecte amb l’aplaudiment i col·laboració de PP i Ciutadans, des d’EUPV farem un seguiment a aquest nou atropellament a la defensa del públic en la ciutat de València”.

Show More

Related Articles

Back to top button