Esquerra Unida exigeix a l’Ajuntament de València un protocol d’actuació per a les persones sense sostre que s’aplique durant tot l’any

Rosa Albert: “La solució no està en aprovar unes mesures concretes uns dies determinats, si no en aplicar vertaderes polítiques socials que traguen a aquestes persones del carrer”

La coordinadora d’EUPV de la ciutat de València, Rosa Albert, ha considerat “insuficients” les accions acordades per l’Ajuntament de València per a atendre les necessitats de les persones que viuen en els carrers de València davant la baixada de temperatures i ha exigit a l’alcalde Joan Ribó que, tal com ja ha reclamat la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els Immigrants, el Consistori aprove un vertader pla que plasme en negre sobre blanc quina és la vertadera realitat que viuen moltes persones diàriament en la nostra ciutat. “No es tracta d’actuar de manera aïllada durant l’operació fred si no que és necessari un protocol per a atendre al, desgraciadament, major nombre de persones que es veuen obligades a viure en el carrer perquè s’han quedat sense sostre”, ha afirmat Albert.

Així mateix, la dirigent de la formació d’esquerres ha demanat a la regidora responsable de Benestar Social, Consol Castillo, que es revisen les condicions per a poder donar una plaça d’allotjament i manutenció a qualsevol persona sense llar que estiga en els carrers de la nostra ciutat, ja siga en un alberg o en alguns dels pisos tutelats disponibles per a açò, “i si és necessari habilitar més zones i fins i tot utilitzar algun dels pisos municipals, que es faça”.

“Des d’EUPV considerem fonamental que es garantisca que qualsevol persona que estiga en el carrer sense un sostre on passar la nit tinga assegurada una plaça d’allotjament no solament durant els dies de fred més intens si no durant tot l’any”, ha defensat. Igualment, ha afegit que no es pot aplicar un criteri únic a l’hora de deixar entrar en els albergs a persones sense sostre sinó que cal analitzar cas a cas i estudiar les necessitats personals de cadascun. “Per açò una ciutat com València no pot seguir sense un pla d’acció que aborde aquesta problemàtica”, ha assegurat.

Rosa Albert, encara que no ha considerat mala idea l’obrir algunes estacions del metro perquè evitar que persones sense sostre puguen passar les nits acollides, ha recordat que moltes d’elles són immigrants i davant la presència de la Policia Local no s’han atrevit a acostar-se a aquests llocs per por de que se’ls demanaren els papers i acabaren en un CIE. Per açò, “la solució no està a aplicar unes mesures concretes uns dies determinats si no el que cal fer és aplicar vertaderes polítiques socials que tracten habitualment a aquestes persones, vegen si es necessiten tractar determinades addiccions o formació per a poder trobar treball, entre moltes altres”, ha dit.

Finalment, la coordinadora ha exigit una major coordinació entre la Generalitat i l’Ajuntament per a poder actuar de manera conjunta i posar en marxa protocols d’actuació per part d’ambdues administracions.

Show More

Related Articles

Back to top button